Een jongensdroom komt uit

ERMELO – Het is voor Klaas Marinus niet moeilijk om overeenkomsten te vinden tussen korfbal en dirigeren. ,,Bij korfbal gaat het om een spelsysteem, dat is bij een orkest niet anders. Samen zorg je ervoor dat er wat moois ontstaat." Als kind droomde Marinus er al van om dirigent te worden voor een groot orkest. ,,Een jongensdroom komt uit," vertelt hij enthousiast.

Vooral de plezier-factor is voor de voorzitter van CVS Dindoa belangrijk. ,,Ik vind het ook heel leuk dat Crescendo op deze manier naar buiten treedt." Marinus houdt van orkestmuziek, zowel de grote klassieke stukken als de moderne interpretaties. Hij kijkt dan ook uit naar de repetities met het orkest. ,,Het is leuk om op deze manier een steentje bij te dragen," zegt de Dindoa-voorzitter. ,,Je hoeft overigens ook niet altijd de beste te zijn. Het is leuk als er iets moois ontstaat." Marinus voelt de Maestro van Crescendo dan ook niet zo zeer als een concurrentiestrijd. Wel gaat hij enorm zijn best doen.

Het balgevoel is als korfballer Klaas Marinus wel toevertrouwd. Hoe gaat dat met een dirigeerstokje? ,,Het is bij beiden een kwestie van gevoel. Ik heb al even met mijn handen heen en weer gezwaaid." Naast de oefenavond bij dirigent Hilda Versluis heeft Marinus een eigen plan van aanpak. ,,Mijn dochter is dirigent en van haar ga ik de kneepjes van het vak leren," aldus de derde deelnemer in de strijd om de titel. Deze korfbalvoorzitter heeft zijn sporen in de sport wel verdiend. Of dat op muzikaal gebied ook lukt, zal op 22 november moeten blijken.