Stichting ondersteunt kinderen in gezinshuizen

ERMELO -De stichting Vrienden voor Gezinshuizen Ermelo (SVGE) heeft de sleutels van een nieuwe bus overhandigd aan het Gezinshuis van Gerard Meinen en Albertha de Voogd. Het stel biedt onderdak aan vijf opvangkinderen met een verstandelijke beperking. Omdat deze kinderen niet langer thuis kunnen wonen, worden zij opgevangen in dit gezinshuis.

Het bestuur van de SVGE besloot het gezinshuis een 9-persoons-Ford te schenken. Hiermee kan het hele gezin in één auto op pad. ,,Ideaal," lacht Meinen, die als gezinsouder en adviseur voor de SVGE zelf veel inzet heeft getoond. Samen met Fokke Heutink, fondswerver en het bestuur van de SVGE wist men deze bus gesponsord te krijgen.

Sposoren

De stichting is zes jaar geleden opgericht, toen het eerste gezinshuis in Ermelo is gestart. Het doel van de stichting is de kinderen die in gezinshuizen in Ermelo wonen te ondersteunen. Al de binnenkomende giften komen volledig ten goede aan de kinderen. De Ford is mede mogelijk gemaakt door Broekhuis Ford, Schildersbedrijf van Buuren, Wuestman, ADS schoonmaakgroep, Brivek, 's Heeren Loo regio Ermelo, St. Weeshuis der Doopsgezinden, Pasman Stichting, Fonds Nuts Ohra en het Dr. C.J. Vaillant Fonds.
De SVGE heeft als doel kinderen die in Gezinshuizen wonen te ondersteunen. Er is vaak geen vergoeding voor kleding, contributie voor clubs of verenigingen en het ondernemen van uitstapjes. Op dit moment telt Ermelo vier Gezinshuizen en in 2015 wordt dit uitgebreid met nog eens drie Gezinshuizen. ,,De SVGE springt bij en draagt bij," vertelt Jolande Combee, secretaris van de stichting. ,,Echter zonder hulp van fondsen en sponsoren lukt dit niet." www.svge.nl