Beheerdersechtpaar kent Ermelo nog niet echt

ERMELO – Afgelopen week tekenden het kersverse beheerdersechtpaar Hans en Alies Stijnman de overeenkomst met de ontwikkelaar van de Thomashuisformule, De Drie Notenboomen. Vanaf heden kunnen bewoners als personeel zich aanmelden.

In maart is de bouw van het Thomashuis aan de Amaliahof, de laatste fase van Het Trefpunt, van start gegaan. En nu met de ondertekening van de franchiseovereenkomst is er weer een fase gestart. Hans (47) en Alies (41) Stijnman uit Veenendaal zijn er klaar voor. Wat hun betreft kunnen de toekomstige bewoners zich aan (laten) melden. ,,Mijn vrouw werkt al 25 jaar in de zorg en heeft op verschillende niveaugroepen gewerkt in de verstandelijke gehandicaptenzorg. Ik kom zelf niet uit de zorg, maar heb wel managementervaring,’’ vertelt Hans Stijnman. ,,Ik werkte als bedrijfsleider bij Albert Heijn, dus weet wel hoe ik een bedrijf moet runnen. Vanaf het moment dat Hans van Putten, de initiatiefnemer van de Thomashuizen, begon heeft Alies dit al gevolgd. En ik heb door de gesprekken daar wel wat van meegekregen. Ook de bezuinigingen in de zorg bespraken we regelmatig en ik vroeg me dan, vanuit mijn managementervaring af, of dit niet anders kon. Je kan het geld toch ook anders besteden?’’

Respect

Het echtpaar is niet echt bekend met Ermelo, ze reden er wel eens langs met een motortoertocht, maar daar bleef het dan ook bij. ,,We hebben wel kennissen in Ermelo en sinds we weten dat we in Ermelo het Thomashuis gaan runnen, hebben we al een aantal keren Ermelo bezocht. Enkele keren in een restaurant gegeven en natuurlijk de plaatselijke supermarkten bezocht,’’ lacht Stijnman. In een Thomashuis is het beheerechtpaar de stabiele en constante factor in huis. ,,We gaan dus 7 dagen per week en 24 uur per dag werken. Afhankelijk van de bewoners die er komen te wonen, gaar we zoeken naar personeel,’’ legt Stijnman uit. Gemiddeld werken er, buiten de beheerders, 3 Fte per Thomashuis, maar dat kan dus verschillen. Stijnman: ,,Dat hangt natuurlijk af van de intensiteit van de geboden zorg en van de dagbesteding.’’ Het Thomashuis is niet persé een Christelijke organisatie, dat hangt vooral van de beheerders af. ,,Voor ons hoeft een Christlijke levensovertuiging dan ook niet speciaal. Iedereen is welkom als respect voor anderen er maar is. Dat is belangrijker,’’ legt de ondernemer uit. De bouw ligt op schema en de verwachting is dat eind november de eerste bewoners in het Thomashuis Ermelo kunnen komen wonen.
Geïnteresseerden voor deze kleinschalige woonvorm kunnen zich vanaf heden telefonisch of per mail aanmelden bij Hans en Alies Stijnman. Dit kan via per telefoon (06-40017450) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Voor meer info: www.thomashuis.nl/ermelo.