'Afval prikken is een gezellige bezigheid'

ERMELO - Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo organiseert op zaterdag 24 september de actie ‘Ermelo Schoon’. Deze actie is van 9.00 uur tot 13.00 uur. Iedereen kan dan daadwerkelijk meehelpen zwerfafval in en om Ermelo op te ruimen.

,,Vooral samen met anderen afval ‘prikken’ is een leuke en gezellige bezigheid," melden de organisatoren. ‘Ermelo Schoon’ vraagt aandacht voor de gevolgen van zwerfafval voor milieu, mens en dier. Het duurt vele jaren voordat afval in de natuur volledig is afgebroken. Een paar voorbeelden: een sigarettenpeuk 2 jaar, plastic 5 tot 10 jaar en een aluminium blikje verteert nooit.
Dieren proberen regelmatig afval op te eten, worden daar ziek van of stikken hier soms in.

Negatief effect

Op de site www.nmpermelo.nl van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo staan filmpjes die goed laten zien wat de negatieve effecten van zwerfafval zijn, maar óók wat we er samen aan kunnen doen. Want…een schone omgeving voorkomt dat mensen afval weggooien. Hoe schoner het is, hoe schoner het blijft! Daarom organiseert de werkgroep Ermelo Schoon van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo, geïnspireerd door ‘Keep it Clean Day’, deze dag. Er worden afvalgrijpers,afvalzakken en handschoenen ter beschikking gesteld. Iedereen kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..