Afdrukken

Bockbier- en wildseizoen geopend 

ERMELO – Vanavond trakteerde Aalt van de Mheen zijn relaties weer op een aantal culinaire verrassingen. Dit deed hij tijdens de traditionele opening van het bockbier- en wildseizoen. Verschillende leveranciers presenteerden hun noviteiten en natuurlijk werd het eerste fust bockbier op een bijzondere manier aangeleverd. Ditmaal kreeg het Ermelose shantykoor Ermeluiden deze taak en daarom kreeg het een muzikaal tintje. 

Sinds een jaar of zes nodigt Horesca van de Mheen relaties uit voor een proeverij. De eerste drie jaar gebeurde dat bij de Novice in Vierhouten, nu is het voor de derde maal bij Brasserie Staverden. Naast een proeverij van verschillende bieren en wijnen was er aandacht voor vlees en vis. Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam trakteerde de gasten op oesters en king crab. Daarnaast werd een diversiteit aan ambachtelijke grill- en vleeswaren geserveerd door Aarnink uit Meppel. Groenteleverancier Rungis uit Barendrecht was aanwezig met een enorm kleurenpalet vol prachtige groenten. En natuurlijk ontbrak ook het wild niet. De nieuwe toeleverancier De IJstijd zorgde voor het dessert.

Primeur
Uiteraard hadden medewerkers van Van de Mheen er alles aan gedaan om hun relaties te verrassen. ,,Dat is toch leuk,” lacht Henri Pijnenburg, terwijl hij met iedereen een praatje maakt. ,,Het is de uitdaging om het ieder jaar weer iets beter te doen.” Naast de proeverij was het voor veel mensen ook een netwerkbijeenkomst. Er werden visitekaartjes uitgewisseld, afspraken gemaakt en kennis gedeeld. ,,Het is leuk om reacties te krijgen op onze producten,” vertelt Bram Peijnenburg van McCain Foods. Hij presenteerde vanavond voor het eerst de McCain chips. ,,Ze zijn warm net als frites, maar je eet het als chips. Het is een primeur,” aldus Peijnenburg. En dit nieuwe product was bijna niet aan te slepen. Zo’n dertig kilo werd er gefrituurd en veel mensen kwamen even proeven.