Gemeentelijke en landelijke subsidies

ERMELO - Wie de eigen woning energiezuiniger wil maken, maar eerst wil weten wat dat voor de portemonnee betekent, kan zowel bij de gemeente Ermelo als bij landelijke overheid terecht. Deze bieden namelijk verschillende mogelijkheden.

Deze instanties bieden de mogelijkheid om financieel bij te springen in de vorm van het verlenen van subsidies voor het verduurzamen van je woning. Behalve gebruik maken van subsidies kan men er ook voor kiezen om via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVN) een goedkope lening af te sluiten. Behalve de gemeentelijke isolatiesubsidieregeling is er ook een ‘Landelijke subsidieregeling Energiebesparing Eigen huis’. Dit is een subsidieregeling voor vloer-, muur- en dakisolatie, isolatieglas of aanschaf van een isolatiedeur. Voorwaarde is wel dat men tenminste twee nieuwe isolatiemaatregelen aan het dak, vloer, spouwmuur, gevel of glas laat uitvoeren. Dan kan men ook subsidie krijgen voor andere maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende buitendeur en een douche met warmteterugwinning. De gemeentelijke en de landelijke isolatiesubsidie kunnen tegelijkertijd aangevraagd worden, waardoor het extra aantrekkelijk wordt om te investeren in duurzaamheid.

Pelletkachel

Daarnaast bestaat er een ‘Landelijke investeringssubsidie Duurzame energie’ voor de aanschaf van een pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel of warmtepomp. Beiden zijn aan te vragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Wie de duurzaamheidsinvesteringen te hoog vindt, kan voor een goedkope lening kiezen zoals de landelijke Energiebespaarlening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland. De gemeente Ermelo verstrekt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland ook een gemeentelijke duurzaamheidslening.

Meer weten

Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg om er warm bij te zitten en daarvoor gebruik te maken van financiële tegemoetkomingen. Kijk op www.energieplein-ermelo.nl voor de mogelijkheden. Voor vragen kan men ook iedere woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur terecht bij het Informatiepunt van het Energieplein Ermelo aan de Stationsstraat 118.