'Een goeie eerste keer!'

ERMELO - Vanavond opende wethouder Laurens Klappe de eerste Ermelose vrijwilligersmarkt in De Dialoog in het kader van de Nationale Vrijwilligersdag. Op deze vrijwilligersmarkt zijn zesentwintig Ermelose organisaties vertegenwoordigd om hun vacatures en organisatie te promoten. Vuvera, de Oranjevereniging, stichting Hest, maar ook het Willem Holtrop Hospice waren op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Bijna honderd geïnteresseerden kwamen om zich vrijblijvend te komen oriënteren op vrijwilligerswerk. ,,Dat is heel belangrijk,” vertelde Jan Wiedenhoff. ,,Je moet er goed over nadenken. Het is namelijk wel vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend.” Wiedenhoff is vrijwilliger bij de VVV. ,,Ik begeleid groepen tijdens Segway tochten naar de hei en de schaapskooi. Dat is erg leuk.” Onder het genot van een hapje en een drankje werden bezoekers op de hoogte gebracht van wat vrijwilligers allemaal doen in Ermelo. Vrijwilliger Tineke Nagtegaal vertegenwoordigde vanavond museum Het Pakhuis samen met collectiemedewerker Germa Greving. ,,In het museum informeer ik gasten over wat er allemaal te doen is. Erg leuk,” meldde ze enthousiast. Het museum heeft veel vrijwilligers net als een groot deel van de Nederlandse musea. Zonder die helpende handen kunnen veel musea de deuren wel sluiten. Nederland telt zes miljoen vrijwilligers waarvan er 23.000 in musea werken.

Organisatoren meer dan tevreden

De organisatoren Henk Ruiter en Hanneke Jonker (Steunpunt Vrijwilligers) zijn tevreden. ,,Meer dan tevreden,” vult hij aan. ,,We zijn ontzettend blij met de opkomst van organisaties en alles loopt prima. Een goeie eerste keer!” Ruiter wist niet zo goed waar hij op moest hopen, maar de opkomst is boven verwachting. ,,Voor herhaling vatbaar!”