Manege timmert flink aan de weg

ERMELO - Het Ruitersportcentrum Ermelo ontving gisteren een vierde ster. Een heugelijk feit voor de manege die lokaal al zo lang een begrip is.

Het was bijna half zes, woensdagmiddag, toen directeur Haike Blaauw van de Federatie van Nederlandse Rijscholen (FNRS) het woord nam voor de grote deuren van de stallen van ruitersportcentrum Ermelo. Monique Gommans- de Warle en zo’n vijftig gasten hoorden Blaauw zeggen dat hij super trots was om de manage een vierde ster te mogen overhandigen. Daarmee timmert de FNRS hard aan de weg.

Trots

De FNRS is de branchevereniging voor onder meer maneges zoals het ruitersportcentrum Ermelo. De Warle hoort de toespraak met grote trots aan. ,,Weet je, we hebben ons in 2008 aangesloten bij de FNRS. Daarvoor vond ik het niet de moeite waard. Je betaalde veel voor het bordje FNRS, maar kreeg er weinig tot niets voor terug. In 2008 is ook bij de FNRS een omslag gekomen en hadden ze echt iets te bieden. In allerlei opzichten. Van financiële adviezen tot rijopleidingen voor onze instructeurs maar ook met bijvoorbeeld het ruiterpaspoort."

Beoordeling

Om sterren te mogen dragen krijg je allerlei onderzoeken. De Warle: ,,We werden direct beoordeeld als een drie sterren manege. Een vierde ster was toen geen doel op zich. Wij hebben ons de laatste jaren echter flink doorontwikkeld. Toen we weer een beoordeling kregen, bleek dat we zelfs op een vijf sterren niveau zaten op één ding na, we misten een tweede overdekte hal. Nou, prima hoor die vierde ster. Het is het resultaat van hard werken, met het hele team. Daar ben ik ook het meest trots op. De vaste medewerkers maar ook de vrijwilligers hebben deze ster binnengehaald. Alle credits naar hen.” Directeur- eigenaar Dennis Akkerman van expertisecentrum Uniek hoort de Warle met een glimlach aan. Hij vindt het iets te kort door de bocht. ,,Monique is een doorzetter. Het zijn zeker geen makkelijke tijden geweest, zo rond de crisis. Zij gaf, dankzij haar enthousiasme, niet op. Wij bieden therapie- programma’s aan voor mensen met een beperking. Dat doen we nu een jaar hier op het ruitercentrum. En dat smaakt naar meer. We waren direct al onder de indruk van de kwaliteit en de veiligheid maar het personeel is de bonus. Zij gaan echt geweldig om met onze cliënten. Doordat wij een groei voorzien, zijn wij ook gaan investeren. Bijvoorbeeld in een draaglift die cliënten op het paard kunnen tillen.” Ondertussen wordt het glas geheven. Vrijwilligers, vrienden en zakenpartners heffen het glas. Deze mooie mijlpaal wordt gevierd in een prachtig zonnetje. Blaauw geniet mee. ,,De paardensport staat er goed op. We groeien, mede dankzij de versterkte samenwerking tussen de FNRS en de KNHS. Daarbij komt dat jullie hier in Ermelo geluk hebben met het grote KNHS centrum in de achtertuin.”