'Ik ben een echt winkeldier' 

ERMELO - Bedrijfsleider Wilco van Wolfswinkel verlaat de Hema Ermelo voor een nieuwe carrière bij een supermarkt in Renswoude. ,,Het is tijd voor een nieuwe uitdaging,” vertelt Van Wolfswinkel die overigens ook in Renswoude woonachtig is. Terugblikkend heeft hij bij de Hema veel veranderingen meegemaakt en vooral ook veel geleerd. ,,Ik heb hier de kans gekregen mezelf verder te ontwikkelen.”

Van Wolfswinkel is iemand die graag zijn mouwen opstroopt en meewerkt op de werkvloer. Daarnaast houdt hij ervan mensen aan te sturen en de lijnen uit te zetten. ,,We hebben een heel leuk team staan en mooie resultaten geboekt.” Toch realiseert hij zich ook dat er in de negen jaar die hij bij Hema Ermelo werkt, veel veranderd is in de gehele detailhandel. ,,We hebben door de crisis best pittige jaren gehad. Ook zijn er voor het Hema pand langdurig plannen gemaakt. Maar met de prachtige glazen voorgevel is uiteindelijk de eerste fase gerealiseerd. Dit najaar wordt er gestart met de bouw van het magazijn en aansluiten komen er nog appartementen. Dat ga ik niet meer meemaken, maar ik kom zeker nog eens kijken.” Van Wolfswinkel is enorm te spreken over winkelcentrum De Enk. ,,Het is een leuke club ondernemers die gezamenlijk zorgt voor reuring. Ook heeft vastgoedeigenaar Foppen mooie plannen voor dit deel van Ermelo. Als dat gerealiseerd wordt, zie ik echt een mooie toekomst voor De Enk. Het centrum in zijn geheel is echt opgeknapt met een nieuw ‘tapijt’. We merken dat er veel meer loop in het winkelgebied is gekomen, mede door de goede sfeer.”

Wilco van Wolfswinkel wordt opgevolgd door drie teamleiders. ,,Deze mensen gaan elk een eigen 'gebied' voor hun rekening nemen. Een is er verantwoordelijk voor de foodafdeling en de horeca, de ander krijgt de mode onder zich. Als laatste zal er een teamleider komen voor de kassa en de klantenservice,” legt hij uit. Dat Van Wolfswinkel werkzaam blijft in de detailhandel is voor hem een soort vanzelfsprekendheid. ,,Ik ben een echt winkeldier en dat zal wel zo blijven.”