Reflection Dance Company financieel gesteund naar WK

ERMELO – Donderdagavond is de speciaal uitgebrachte Reflection Dance Companykalender in stijl gepresenteerd. Tijdens een bijeenkomst bij Van Winkoop waren de leden van de dansgroep, de sponsoren en de organisatoren bijeen om de uitgave in ontvangst te nemen.

Woensdag vertrekt het team onder leiding van Annemieke Bais naar Frankfurt om Nederland te vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap dans. Dertien ondernemers besloten de Ermelose dansgroep te sponsoren zodat deze, met voldoende financiële middelen, kan deelnemen aan het WK. Bij deze ondernemers werd vervolgens, samen met de dansers, een fotoshoot gemaakt en die combinatie stond garant voor mooie plaatjes, geselecteerd voor een unieke kalender. Het eerste exemplaar werd door de initiatiefnemers, Klaas Staal, Cor van Winkoop, Natalie Overkamp en Gert Hofsink, uitgereikt aan Annemieke Bais en de dansers. Het plezier van zowel de dansers, de makers als de sponsoren kwam extra tot uitdrukking in de ‘making off’ een kort filmpje dat binnenkort ook te zien is op Facebook. Het resultaat, de kalender, is nu het visitekaartje van zowel de ondernemers als de dansgroep: een echt Ermelo’s product. Natuurlijk presenteerde de Reflection Dance Company zichzelf met een dansdemonstratie, een dansstuk wat ze ook zullen laten zien in Frankfurt. Het team, begeleid door Fysio-Ermelo Prins&Staal, is klaar voor de WK. Ook wethouder Laurens Klappe, die gisteren aanwezig was, zal het op de voet volgen. Dat dit team erbij is, is dan ook al heel bijzonder. En een podiumplaats?

Frankfurt

,,Het is niet reëel te verwachten dat we met goud thuiskomen,” vertelt danscoach en choreograaf Annemieke Bais. Een groot aantal deelnemers van de 27 landen die uitkomen op dit WK, zijn professionele teams. Met een professionele voorbereiding en professionele begeleiding. ,,Wij doen het ‘gewoon’ op onze manier, zonder dure begeleiding of faciliteiten.’’ De dansers komen in verschillende categorieën uit en een positie in de top is mogelijk als alles klopt. ,,De jury kijkt van bovenaf en ziet elke beweging die niet hoort of niet synchroon loopt. We moeten pieken op het juiste moment. Het is gewoon spannend.” De Reflection Dance Company heeft al veel gouden plakken behaald in de afgelopen jaren. ,,Het is absoluut topsport, wat de dansers doen,’’ vertelt fysiotherapeut Klaas Staal. ,,Hun conditie is beter dan menig voetballer van het eerste van FC Horst of DVS’33.”

Trots

De dansers zijn trots op de kalender. Samen met Annemieke Bais bedanken ze alle sponsoren: Van Buuren Opleidingen, van Winkoop, St. vd Brink, Van Panhuis Bouw, Ducky Dons Nederland B.V.,
Tomassen Duck-To B.V., Vandenbrink Onroerend Goed B.V., Dozenhal B.V., Polskamp Meat Industrie B.V., De Schout van Ermel, Uniek Verpakkingen B.V., Fysio-Ermelo Prins&Staal, Auto Flevo en Mulderij bedrijfsjuristen voor hun medewerking. De komende weken kan iedereen de kalender kopen (€ 15,00 per stuk) via de dansstudio Annemieke Bais. www.dansentheaterstudio.nl