Afdrukken

Aanpassingen nodig om weer twintig jaar mee te kunnen

ERMELO – Zaterdag 24 februari wordt er door Korfbalvereniging Dindoa een kledingmarkt georganiseerd waarbij kleding wordt verkocht per kilo. De opbrengst van de markt zal geheel ten goede komen aan de renovatie van de sporthal. De 25-jarige sporthal is onderhand aan groot onderhoud toe en daar is veel geld voor nodig. Volgens berekening van de vereniging gaat het in totaal om € 855.000,00 .

De gemeente Ermelo zegde de vereniging een krediet toe van € 300.000,00, de rest à € 555.000,00 zal de vereniging zelf betalen vanuit het eigen vermogen, subsidies, crowdfunding en verschillende acties van de verenigingsleden. Een van de acties is dus de kledingmarkt in de hal van de sporthal die aanstaande zaterdag van 10.00 - 16.00 uur wordt gehouden. Er wordt allerhande kleding aangeboden, waaronder kinder-, dames- en herenkleding, maar ook sportkleding en sportschoenen. De kleding is zorgvuldig geselecteerd, schoon en sommige kledingstukken bevatten zelfs nog de prijskaartjes. De eerste kilo kost tien euro, iedere volgende kilo vijf euro.

Investering

Het eerste wat noodzakelijk zal worden aangepakt is de vloer van de sporthal. Deze zal moeten worden vervangen. Maar ook de klimaathuishouding zal anders moeten omdat de energiekosten momenteel ongeveer 35% van de huurinkomsten bedraagt. Dindoa heeft afgelopen jaar al een investering gedaan voor zonnepanelen, Ledverlichting en in april 2023 werd het nieuwe kunstgrasveld in gebruik genomen. De vereniging heeft ook deze kosten zelf kunnen bekostigen. Na de renovatie zal de sporthal weer zo'n twintig jaar mee kunnen.