Afdrukken

Promotie naar Reserve Hoofdklasse

ERMELO - Normaal gesproken gaat het wedstrijdverslag van de selectie grotendeels over de wedstrijd van Dindoa 1, maar dat is deze week omgedraaid omdat Dindoa 2 afgelopen zaterdag tegen alle verwachtingen in het kampioenschap in Reserve Overgangsklasse binnensleepte!

Na de wedstrijd van Dindoa 2, toen het feestgedruis van het veld was verdwenen, moesten de spelers van Dindoa 1 hun gezicht nog even in de plooi trekken om aan de sportieve plicht te voldoen tegen Ritola 1. Dat deed men met succes. Vanaf het eerste fluitsignaal was Ermelose hoofdmacht de betere partij en uiteindelijk werd er met 19-24 gewonnen.

Licht op groen

Afijn, terug naar het hoofdprogramma! Dindoa 2 ‘trapte’ om 17:05 uur af tegen Ritola 2. Het doel was simpel: het kampioenschap veiligstellen. Los van het resultaat van de concurrentie was een gelijkspel daarvoor voldoende, maar men ging natuurlijk voor de winst. In het hele seizoen had de ploeg van Uulke van Barneveld en Marnix Jonker slechts drie punten laten liggen, dus alle signalen leken op groen te staan voor een grote triomf in het hoge noorden. Ook de bus vol supporters die helemaal naar Zuidlaren was afgereisd geloofde daarin. 

Kansen weggeven

Of het de zenuwen waren of kampioenskoorts, dat zullen we in het midden laten, maar een ‘walk in the park’ werd het zeker niet. De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Na bijna vijf minuten opende Dindoa de score via Nannet van Staveren, maar Ritola was er als de kippen bij om gelijk te trekken. De rest van de eerste helft was het bijna uitsluitend om en om scoren geblazen. Het normaliter makkelijk producerende Ermelose ensemble kwam er aanvallend niet uit en gaf verdedigend hier en daar te makkelijke kansen weg, die Ritola gretig afstrafte. De ruststand was veelzeggend: 8-7 in het voordeel van de thuisploeg.

Scherp

Marinda Vliek kwam scherper uit de kleedkamer dan alle anderen. Dankzij haar onderschepping kon Jefta Reinbergen vrij afronden: 8-8. Vlak daarna werd Mitchell van Deenen in het veld gebracht voor Reinbergen voor meer verdedigende druk. Ook Ruth van Raaijen kwam het veld in, voor Marlon van Diest. Ritola bleek niet onder de indruk van de onderschepping van Vliek en counterde rustig naar 10-8. Bij 11-9 werd publiekslieveling Wouter van den Brom binnen de lijnen gebracht voor Boaz Poppe. Vervolgens was het nog enkele minuten ploeteren voor de gasten, tot Mitchell van Deenen en Gerwin Bosch de stand gelijk trokken: 12-12. En toen gebeurde er iets merkwaardigs. Onze huiszanger Joost Jansen – in zijn vrije tijd ook korfballer – begaf zich op een voor hem onbekend terrein, buiten de korfzone. In een vlaag van verstandsverbijstering besloot hij het rugnummer 17 eer aan te doen door zijn tegenstander te passeren voor een doorloopbal. Toen hij tot zijn eigen schrik doorhad dat zijn actie was geslaagd zag hij dat hij werd overgenomen door de heer van Van den Brom. Laatstgenoemde trok weg vanuit de korf en werd keurig bediend door Jansen, die dit keer pas juichte toen het schot van Van den Brom daadwerkelijk tot een doelpunt was gepromoveerd. Ook coach Marnix Jonker kon dit waarderen.

Signaal

Dit heugelijke moment bleek het signaal voor de ommekeer. Ritola maakte nog éénmaal gelijk, maar via opnieuw Van Deenen en Bosch kwam Dindoa voor het eerst twee punten voor. De 14-16 werd gemaakt door Nannet van Staveren en toen Ritola opnieuw aandrong waren daar doelpunten van Van Boven – Van den Berg en Van Raaijen die het verschil naar drie trokken. In de slotfase werd ook beroepsschutter Kim Groothuis nog in de ploeg gebracht voor Marinda Vliek. Verdedigend maakte Dindoa de wedstrijd vervolgens, zoals het een echte kampioen betaamt, klinisch koud. Eindstand: 16-18. Wat volgde was een mooi feestgedruis, compleet met kampioensschaal, in de sporthal van Ritola.