Korfbalkampioen met een donker randje

ERMELO - KC Ermelo wist zaterdag de allerlaatste wedstrijd in het bestaan van de vereniging te winnen en werd hiermee kampioen. Tegen Huizen wonnen de Ermeloërs in de geel/ blauwe clubkleuren met 18-8.

Huizen had de vorige wedstrijd tegen Ermelo gewonnen dus KC Ermelo was extra gebrand op de winst. Voor de trouwe toeschouwers ontspon zich een leuke wedstrijd met kansen voor beide partijen. Hierbij hadden de Ermeloërs meer geluk in de afwerking. Het werd een middag met een lach en een traan, maar de winst was daarom voor de fanatieke korfballers zeker een kers op de taart.

Afscheid

Die taart stond overigens ook werkelijk klaar, want iedereen leefde mee met het team en de vereniging die ophoudt te bestaan. Op zaterdag 18 juni valt echt het doek van de Ermelose korfbalvereniging die ruim dertig jaar geleden werd opgericht. Van 15.00 tot 17.00 uur is iedereen dan welkom in het clubhuis op sportpark De Zanderij om afscheid te nemen van KC Ermelo. ,,Naast sportief presteren was gezelligheid en ‘ons kent ons’ het handelsmerk van de club,’’ vertelde voorzitter Tineke van der Meulen vorige maand al in een interview. ,,Ik heb zelf al die jaren op deze vereniging gezeten. De mensen van de club voelen als familie." Dat bleek ook zaterdag toen het eerste kampioen werd. Volgend seizoen spelen ze als korfbalteam in het zwart-wit van EFC '58.