Bekerwedstrijd onder tropische temperaturen

ERMELO - Gisteravond, tijdens een tropische zomeravond, won DVS’33 Ermelo de bekerwedstrijd van Hoofdklasser ASZV uit Aalten met 4-2. Met deze overwinning plaatste DVS'33 Ermelo zich voor de eerste ronde van de KNVB-beker.

Het duurde, ondanks dat de Ermeloërs de sterkere ploeg waren, toch nog een half uur voordat de thuisploeg de bal in het Aaltense doel kon leggen. Na twee goede kansen en een gele kaart lukte het Deniz Sahbaz de bal na een snelle aanval achter keeper Matthijs Ebbers te leggen: 1-0. Op slag van rust kopte Jorran van Santen de vrije trap van Aaltenaar Coplan Soumaoro tegen zijn eigen lat. Hierdoor durfden de Aaltenaren meer uit de verdediging te komen wat ook nog resulteerde in een doelpunt. Freek Mulder schoot de bal naar Rick Bouwmeister die de voorzet op Rik van der Eerden gaf. Hij maakte de gelijkmaker: 1-1.

Sterker

De ploeg van trainer Roeland ten Berge kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en domineerde de wedstrijd wederom. Binnen vijf minuten schoot Maurice de Ruiter de bal in de verre hoek: 2-1. Na drie minuten werd het echter weer gelijk. De ploeg van Dennis van Toor claimde een penalty maar de scheidsrechter legt de bal net buiten de zestien meter. Soumaoro schoot de vrije trap op het hoofd van Bouwmeister en deze kopte de bal vervolgens achter keeper Daan Huiskamp: 2-2. Nadat in de 57e minuut Sahbaz de bal naast het doel schoot, kreeg hij vijf minuten later een herkansing die hij benutte: 3-2. De Ermeloërs besloten de winst niet meer uit handen te geven en speelden op safe. AZSV probeerde er alles aan te doen, maar slaagde er niet in gelijk te maken. In tegendeel, zeven minuten voor tijd maakte Haico Epe de wedstrijd af op 4-2.
De loting van het Hoofdtoernooi is zaterdagavond om 22.00 uur en is live te volgen via knvb.nl/live..