Afdrukken

9e Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 3, 4, 5 en 6

ERMELO - Op woensdagmiddag 5 en 12 oktober, vindt bij DVS'33 Ermelo het 9e Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 3, 4, 5 en 6 van de Ermelose basisscholen plaats.

De laatste jaren wordt er door de overheid veel geroepen dat verenigingen en scholen meer moeten gaan samenwerken, om zo de kinderen meer gelegenheid te geven te gaan sporten in plaats van de computer of de TV op te zoeken. DVS’33 Ermelo probeert daar met dit toernooi opnieuw invulling aan te geven. De vereniging probeert zich al jaren in te zetten voor prestatie- en breedtesport, omdat samenwerken en sport en bewegen heel belangrijk zijn. Zo is er de gratis voetbalschool op de vrijdagmiddag (16.30 uur – 17.30 uur) en worden de scholen regelmatig uitgenodigd voor gratis voetbaltrainingen voor alle groepen. Nu dus opnieuw het schoolvoetbaltoernooi. Hiermee wil de voetbalvereniging ook jongere kinderen en hun ouders laten ondervinden hoe leuk sport en in dit geval voetbal in het bijzonder kan zijn. Alle basisscholen hebben een uitnodiging ontvangen en de organisatie hoopt dat er veel teams gaan deelnemen.

Voetbalplezier

Net als bij de JO11 en JO9 pupillen wordt er zeven tegen zeven gespeeld, hetgeen goed past bij deze leeftijdsgroepen. Op 5 oktober zijn de jongens en meisjes van de groepen 3 en 4 aan de beurt, terwijl op 12 oktober de jongens en meisjes van groep 5 en 6 naar het DVS sportpark komen. Belangrijk is ook dat er aan de scholen is gevraagd de teams zo gelijkmatig mogelijk in te delen zodat er voetbalplezier is voor alle teams. Vorig seizoen hielden bijna alle scholen zich daaraan en nu wordt er nog meer medewerking op dit punt verwacht. DVS’33 Ermelo is blij dat ook dit jaar Sportcafé Calluna het toernooi weer van fraaie prijzen zal voorzien.

Vrijwilligers (Scheidsrechters)

De organisatie hoopt op vele DVS’33 Ermelo vrijwilligers die deze dag komen meehelpen in de organisatie, bij het fluiten van wedstrijden maar zeker ook bij het helpen in de kantine. Het zal met name een hele klus worden om voldoende scheidsrechters te vinden op de woensdagmiddagen. Vrijwilligers die mee komen helpen kunnen zich nu al melden met een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.