Ermelose Kempoka's veroveren NK medailles 

ERMELO - Troy van de Akker is dit weekend voor de tweede maal op rij Nederlands Kampioen Kempo Fighting geworden. Kempoka’s van Kemposchool Kanhai uit Ermelo presteerden goed en een aantal heeft zich wederom geplaatst voor WK. Tijdens het Nederlands kampioenschap Kempo Fighting, dat afgelopen weekend in Arnhem gehouden werd, kon men een plaats bemachtigen bij het wereldkampioenschap in Portugal.

In een sterk deelnemersveld moesten de mannen en vrouwen van de Kemposchool hun beste been voor zetten om titels te pakken of te verdedigen. Van de Akker kon zijn titel op full-contact behouden. In de categorie semi contact moest hij het met zilver doen.

Van Donkersgoed

Raymond van Donkersgoed, die vorig jaar de Nederlandse titel op zijn naam schreef, had ingezet op de onderdelen semi en full contact. Tijdens het semi-contact gevecht raakte hij echter geblesseerd aan zijn rib en daardoor kon hij zijn full-contact partij niet vechten. Hierdoor ging de prolongatie van zijn titel aan zijn neus voorbij. Met de gebroeders Postma ging het beter, Colin verloor de finale partij en werd tweede. Broer Quinten pakte een derde plek. In de poule van Sam Waney en Alex Postma was het spannend. Waney vocht zich van een achterstand van 4-0 naar een overwinning van 4-5. Postma verloor zijn tweede partij. Voor de derde en vierde plaats stonden de twee teamgenoten tegenover elkaar op het veld. De partij werd gewonnen door zijn Waney, die ook op het onderdeel full-contact een podiumplaats pakte. Hij werd tweede in zijn poule. Ook de dames van Kanhai hadden het niet makkelijk. Door gebrek aan tegenstanders in hun eigen gewichtsklasse, moesten zij het opnemen tegen dames die 25 kilogram zwaarder waren.

Zilver

Ashvini Ramasray hield zich knap staande en versloeg haar zware tegenstandsters. In de finale moest zij het hoofd buigen en pakte het zilver. Haar zus Sarojini pakte de volle winst en eindigde op de derde plek. Voor Nathalie Niestadt, die haar rentree maakte, was een derde plaats dit jaar het hoogst haalbare. Debutant Lars van Grumbkov verloor zijn eerste partij waardoor hij uit de competitie lag. Het bracht hem niet het resultaat waar hij op gehoopt had, maar hij was wel een ervaring rijker. Coach Soeresh Kanhai en assistent trainer Dries Kraay zijn tevreden over de behaalde resultaten en gaan met hun pupillen aan de slag voor het wereldkampioenschap.