Jong Groningen sneller en conditioneel beter

ERMELO – Een half uur voor tijd, stond DVS’33 Ermelo nog met 2-0 voor. In blessuretijd verliest de ploeg uit Ermelo toch nog met 2-3. ‘Onnodig’ volgens veel bezoekers die de afgelopen wedstijden hun club steeds in de slotfase hebben zien verliezen.

Ondanks de sneeuw van voorgaande avond lag het veld er prima bij. Met dank aan de vele vrijwilligers. Na het fluitsignaal begonnen beide ploegen aan de eerste wedstrijd na de winterstop. Er volgden enkele kansen van beide ploegen, maar toch zag DVS’33 Ermelo na een half uur de bal in het Ermelose doel belanden toen Glenn Beijl de voorzet achter Daan Huiskamp legde. Wegens buitenspel keurde de scheidsrechter het doelpunt af. De Ermelose supporters slaakten een zucht van verlichting. Net voor rust schoot Maurice de Ruiter de bal van rechts richting het Groningse doel waarbij hij hulp kreeg van Groninger Jim de Leeuw die glijdend de bal in eigen doel legde: 1-0. Jong Groningen kreeg nog een kans, echter de ruststand stond vast.

Druk

Na rust ging DVS’33 Ermelo flink van start met kansen van Velda, De Ruiter en weer Velda. Jong Groningen ontsnapte aan een tweede doelpunt tegen doordat vervolgens Joran Pot op de paal schoot in plaats van in het doel. Toch lukte het de Ermeloërs in de 66e minuut de 2-0 op het scorebord te krijgen toen Benjamin Roemeon, na een pass van Jorran van Santen. Enkele minuten later haalt trainer Alfons Arts Robbert de Vos en Michael Brey er uit en zet Pier Veldman en David Browne in. Een gelukkige wissel, bleek later. Na drie minuten legde invaller Browne de bal in het Ermelose doel: 2-1 en tien minuten later deed Veldman hetzelfde. Hij kreeg de bal binnen de zestien meter aangespeeld en schoof de bal achter de doellijn: 2-2.Dit zou een acceptabele eindstand zijn geweest, maar daar dachten de jonge Groningers toch anders over. De druk op het Ermelose doel nam toe en in de derde minuut van de extra tijd maakte middenvelder David Browne het derde Groningse doelpunt: 2-3. En weer verloor DVS’33 Ermelo op eigen veld. De Ermeloërs zakken hierdoor naar de twaalfde plaats in het klassement.