Kickoff tijdens Hemelvaartsweekend

ERMELO – Op initiatief van VVV Ermelo is een project gestart om het paardentoerisme in Ermelo te stimuleren. In het Hemelvaartsweekend is de kickoff met een meerdaags evenement Ermelo HorseLive.

Belangstellenden kunnen met en zonder paard de Veluwe ontdekken mede dankzij de 95 kilometer aan ruiter- en menpaden die het dorp rijk is. Met Ermelo HorseLive doet dit dorp de kick-off als Hippisch Hart van Nederland. Als start is er bij het KNHS centrum de Paard & Leven dag. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops, tochten maken met een huifkar en genieten van de natuur. Bij VVV Ermelo is een nieuwe hippische routekaart te koop. Het is mogelijk een kijkje te nemen bij de schaapskooi op de Ermelosche Heide tijdens de prachtige buitenritten. Op vrijdagavond komt bruist ook het centrum van Ermelo met diverse hippische activiteiten en live muziek in diverse cafés.

Om het kick-off evenement in zijn totaliteit te beleven, zijn er natuurlijk ook verschillende verblijfsaccomodaties beschikbaar. Op een aantal plaatsen zijn er ook mogelijkheden voor paardenstalling. Hiervoor kan men kiezen uit een vijftal mogelijkheden, variërend in prijsklassen. www.vvvermelo.nl.