Als je wil autorijden, maar niet wil douchen: een dilemma

ERMELO – Het eerstvolgende Alzheimer Café wordt gehouden op donderdag 6 oktober. Die avond zijn er twee films te bekijken van Alzheimer Nederland. De films gaan over de problemen die naasten ervaren van mensen met Alzheimer.

De eerste film gaat over autorijden en dementie. In het filmpje ‘Moeten we het rijbewijs al afpakken’ vertellen mantelzorgers hoe ze uiteindelijk besloten hun naaste te vertellen dat ze echt niet langer kon autorijden. Zo lang de dementie van de naaste nog niet ver is gevorderd, zal deze wellicht nog willen autorijden. Het is wel belangrijk te weten dat de diagnose dementie de naaste in principe onbevoegd maakt om auto te rijden.

Lastige situaties

Na de pauze wordt de film ‘als je naaste niet wil douchen’ vertoont. Als iemand niet wil douchen, moet je iemand dan toch onder de douche zetten? Hoe moet je omgaan met dit soort lastige situaties en hoe doen anderen dat? Wat vind je hierbij zelf belangrijk? En moet je dit opleggen aan de ander? Als iemand niet wil douchen, moet je iemand dan toch onder de douche zetten? Hoe moet je omgaan met dit soort lastige situaties en hoe doen anderen dat? Wat vind je hierbij zelf belangrijk? En moet je dit opleggen aan de ander? Deze films zijn tot stand gekomen om naasten te ondersteunen om te gaan met deze lastige situaties. Door te horen en zien hoe anderen omgegaan zijn met dit soort situaties krijg je meer inzicht in mogelijkheden. En in wat je belangrijk vindt voor de persoon met dementie én voor jezelf. De film duurt ongeveer 15 minuten. Na het vertonen van de film is er ruimte voor discussie. Meer informatie is verkrijgbaar bij Greetje Smid, 0341-354461 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45.