Ondernemers Telgt pakken uit

ERMELO - Op zaterdag 26 november wordt er flink gestampt in Telgt. De hele buurt stampt mee, maar ook andere Ermeloërs mogen meestampen. Daarnaast zijn er allerlei leuke acties bij Telgter ondernemers.

Nadat Lidl vorig jaar de succesvolle campagne Heel Holland Stampt organiseerde, leverde dit ruim 1250 stamppotgerechten op. Daarvan werden twee succesvolle kookboeken uitgebracht: Heel Holland Stampt 1&2. Dat brachten de ondernemers van Buiten &Binnengoed, Leyla Vlijm en Margreeth Witting, op het idee dat dit ook in Telgt wel eens een succes zou kunnen worden. Al eerder organiseerde de beide dames kook- en/of bakwedstrijden: gehaktballen, taarten, stoofpotten en snert. En deze keer dus de altijd populaire stamppot. ,,Iedereen kan uiteraard weer meedoen. De deelnemers moeten niet alleen de stamppot inleveren, maar ook het recept zelf. Daarvan maken wij een leuk stamppotboekje die de deelnemers sowieso krijgen, maar de klanten ook kunnen kopen,’’ vertelt Margreeth Witting. ,,De warme stamppot kan op 26 november om 11.45 uur in de winkel worden gebracht, warm uiteraard.’’ Het recept moet overigens 2 dagen van te voren worden ingeleverd. Om 12.00 zal de jury, dit jaar is dat Maas Hop en dochter Jeanet, de stamppotten proeven en beoordelen. Witting: ,,De winnaar krijgt een leuke prijs en alle bezoekers mogen vervolgens van de stamppotten proeven.’’ Om 12.30 uur wordt de uitslag verwacht en vanaf 12.45 uur mogen alle bezoekers ook van de stamppotten proeven. Opgeven voor deelname aan de stamppottenwedstrijd kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via0341-493320 of in de winkel.

Buurtondernemers

De ondernemers van Buiten&Binnengoed kregen ook de handen van de andere buurtondernemers op elkaar en gezamenlijk werd de actie Telgt pakt uit opgezet. In Buiten&Binnengoed zijn er naast de stamppotwedstrijd ook nog andere leuke acties: er is een proeverij en de menukaart is aangepast met lekkere acties. Daarnaast zijn er nog leuke aanbiedingen in de winkel te vinden. Bakkerij &Buurtwinkel van Bentum levert vanaf 9.00 uur heerlijke warme oliebollen en de Oude Meul organiseert een aanschuifworkshop cupcakes versieren (thema Sinterklaas). Op Wijngaard Telgt is er een proeverij van wijnen en wordt een gratis rondleiding gegeven. Bij Landwinkel De Arkelandshoeve staan diverse kramen, is er een knutselhoek waar kaarsen gemaakt kunnen worden en zijn er diverse proeverijen. . De Telgterbuurtdag is van 9.00-16.00 uur