Afdrukken

Daders hebben zich laten insluiten

ERMELO – Gisteravond, circa half acht, is er geprobeerd twee kluizen uit de kantoren in gebouw Hoogstede, achter De Hooge Riet op landgoed Veldwijk, te stelen. Een van de kluizen is tijdens de vlucht achter gebleven.

De dader(s) hebben het gebouw doorzocht en zich toegang verschaft tot een van de kantoren waar zich de kluizen bevonden. Blijkbaar waren de daders op de hoogte dat zich daar de kluizen bevonden, echter het gebouw kenden ze niet omdat ze verschillende deuren hebben moeten opbreken om een weg naar buiten te vinden. In de kluis zat een bedrag van ruim 500 euro aan contanten en 125 euro aan VVV-bonnen.

Gestoord

De daders hebben de twee kluizen meegenomen om vervolgens een plek te zoeken waar ze het gebouw konden verlaten. Waarschijnlijk zijn ze daarbij gestoord, want een van de kluizen is achter gebleven op een bureaustoel in een van de opengebroken kantoren. Door de politie wordt een sporenonderzoek gedaan. Aangezien er (nog) geen inbraaksporen zijn gevonden, gaat de politie er van uit dat de dader(s) zich ’s middags hebben laten insluiten.