Afdrukken

Ermelo Alert bewijst zijn dienst

ERMELO - Vanmorgen zijn twee mannen in de Stationsstraat staande gehouden in verband met een aantal winkeldiefstallen. Dit lukte vanwege een uitstekende samenwerking via 'Ermelo Alert', een WhatsApp groep van Ermelose ondernemers. 

 De eerste ondernemer meldde even na 11 uur via de app dat er een jongeman met een geprepareerde tas in het dorp liep. De man had een tas met een opdruk van Footlocker zo bewerkt dat hij de beveiligingspoortjes in de winkels kon omzeilen. De Puttense wijkagent Johan Wakker was vervolgens snel ter plaatse en hij trof inmiddels twee mannen aan toen deze een winkel uit kwamen lopen. Diverse winkeliers hadden de mannen in de gaten gehouden en zo kon de poltie gelijk tot actie overgaan. Voor de Intersport werden de mannen staande gehouden om hun identiteit vast te stellen. ,,Al snel werd ik door een getuige gewezen op het feit dat er schoenen in de tas lagen waaraan nog een alarmtag bevestigd was," vertelt Wakker. Daarop kon de wijkagent de mannen aanhouden in verband met diefstal.

Gestolen goederen

De schoenen waren afkomstig van Scapino. Verder bleken er ook drie brillen in de tas te zitten. ,,Zowel de tas als de gestolen goederen zijn in beslag genomen," meldt de dienstdoende agent. De recherche zal de zaak in behandeling nemen. De mannen zitten vast.