Afdrukken

Mannen betrokken bij veertien lopende zaken

ERMELO/ NUNSPEET - Afgelopen dinsdag heeft heeft de politie twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar veertien lopende zaken. De twee mannen van 34 en 28, zonder vaste woon- of verblijfplaats, worden verdacht van diefstal, verduistering, oplichting en inbraken gepleegd op de Noordwest Veluwe.

Het gaat hierbij om diefstallen uit hotels in Nunspeet en Vierhouten, verduistering van personenauto’s in Ermelo en Oldebroek en een oplichtingszaak in ’t Harde. Dinsdag kon er tijdens de aanhouding overigens nog een zaak worden opgelost, want diezelfde nacht bleken de mannen een inbraak te hebben gepleegd in een winkel in Elburg. De buit lag op tafel op het moment van de aanhouding. De politie heeft verschillende goederen in beslag genomen voor verder onderzoek.

Goed speurwerk

De recherche kwam het tweetal snel op het spoor, nadat zij vanaf half augustus een strooptocht hielden door diverse gemeentes. Op verschillende camerabeelden werden de twee verdachten gezien. De collega’s herkenden de twee mannen, waarna de Officier van Justitie een bevel gaf om de verdachten aan te houden. De mannen zitten nog vast en worden vrijdag 28 september voorgeleid aan de rechter-commissaris.