Afdrukken

Politie weet mannen in te rekenen

ERMELO - Een medewerkster van de Ermelose modezaak Moda Donna e Si wist maandag drie winkeldieven te overtroeven en een winkeldiefstal te voorkomen. De politie heeft de mannen uiteindelijk ter hoogte van de Rabobank aan weten te houden.

De mannen van Roemeense afkomst probeerden maandagmiddag vijf leren jassen buit te maken. ,,Eén man wilde jassen in de kleedkamer passen. Dat is op zich al vreemd,” vertelt de jonge verkoopster die zich vervolgens strategisch opstelde in de Ermelose modezaak. Ze had al argwaan en zo hield ze alles goed in de gaten. Ook toen een van de drie mannen haar probeerde af te leiden. Uiteindelijk had ze vier jassen weer in haar bezit. ,,Maar ik miste er nog één en dat zei ik tegen de mannen.” Die reageerden aanvankelijk ontkennend, tot de verkoopster een stukje van de kraag van de leren jas boven de kleding uit zag komen. De man wist niet hoe snel hij de jas moest uittrekken en de zaak moest verlaten.

Schade

Hiermee was de winkeldiefstal voorkomen. ,,Maar daarna bleek dat de beveiligingsklemmen eruit getrokken waren en dat er een scheur in de jas zat,” vertelt Hammie van Heukelum, eigenaar van de modezaak. Zelf was ze op dat moment niet aanwezig in de winkel. ,,Maar wat ben ik trots op onze medewerkster. Hoe dapper heeft ze gehandeld.” Na de stoere actie van de verkoopster is de politie ingeseind. Het team heeft de verdachten kort daarna opgepakt en meegenomen voor verder onderzoek.