Afdrukken

Camerabeelden inbraak te zien bij Buro GLD

ERMELO – Vanavond werd via Bureau GLD bij Omroep Gelderland aandacht gevraagd voor het oplossen van een inbraak in een woning aan de Nijkerkerweg. De inbraak vond plaats op 18 januait 2018. 

De woning was beveiligd met camera’s, bewegingssensoren en een alarm en toch werd er ingebroken. Op de avond van 18 januari vorig jaar vertrokken de bewoners rond een uur of zes. Enige tijd later kwamen er twee mannen het terrein op die de zaak verkenden. Na overleg kwamen ze waarschijnlijk de woning binnen via het openstaande badkamerraampje. In de woning werd door de daders een enorme puinhoop aangericht, alle kasten werden overhoop gehaald en er werd een flinke buit meegenomen. Er werd voor duizenden euro’s aan spullen meegenomen, veel spaargeld van o.a. de kinderen en een envelop met buitenlands geld.

Signalement

’s Middags werden er in de buurt twee onbekende jongemannen gesignaleerd in de leeftijd van 18 tot 24 jaar. Wellicht dat zij iets met de inbraak te maken hebben. Het signalement van dader 1: 1.75 m, normaal postuur, bivakmuts, gewatteerde winterjas zonder capuchon, een donkere Adidas trainingsbroek en donkere sportschoenen. Dader 2 was ongeveer even lang als dader 1 maar had een wat gezet postuur. Hij droeg een regenjas met capuchon en een joggingsbroek. Daarbij donkere sportschoenen van het merk Nike.

Tips

Na de uitzending kunt u elk uur de herhaling op Omroep Gelderland bekijken. Bovendien staan de items per onderdeel op de Facebookpagina van Bureau GLD. Wie informatie heeft over de beide mannen of iets verdachts heeft gezien, kan contact opnemen met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.