Afdrukken

Mannen uit Litouwen zijn mogelijk onderdeel van bende

ERMELO/ SOEST - Twee mannen uit Litouwen zijn afgeiopen week aangehouden in verband met een reeks auto-inbraken. Deze mannen, die mogelijk onderdeel uitmaken van een bende, hebben ook in Ermelo en Putten toegeslagen.

Wijkagent Jelle van Heerikhuize meldt dat één van de aangehouden verdachten op beeld staat bij een inbraak in een BMW in Ermelo. Volgens Van Heerikhuize gaat het om ‘zeer kundige boeven’. ,,Het waren technisch lastige, maar zeer vakkundig uitgevoerde inbraken gericht op BMW’s en MINI’s,” vertelde de wijkagent vorige week. In Putten werden er half mei voorwerpen gestolen uit twee BMW’s van het nieuwe type. Ook werden er twee koplampunits ontvreemd. ,,De mannen die vrijdag in Soest zijn aangehouden waren ook in Putten geweest,” aldus Van Heerikhuize.

Heterdaad

De landelijke eenheid van de politie startte vorige week met een opsporingsonderzoek en met succes. De twee mannen uit Litouwen van 26 en 32 jaar werden op heterdaad betrapt tijdens een auto-inbraak in Soest. De mannen zitten vast voor nader onderzoek.