Afdrukken

Veel materiële schade en verontwaardiging

ERMELO – In de nacht van donderdag op vrijdag is de Kringloopwinkel aan de Burg. van Oordtstraat het doelwit geworden van een inbraak. De meegenomen spullen zijn niet erg waardevol, maar de schade is behoorlijk.

,,In de winkel stond een kluis en deze is door de inbreker(s) meegenomen. Ze hebben de deuren geforceerd, wat al veel schade oplevert, maar ze hebben voor het gemak maar de hele kluis meegenomen inclusief een stuk van de toonbank waar deze aan vaststond,’’ vertelt bestuurslid Dick Hoogenboom. ,,Overigens hebben ze niets aan het geld wat er in lag, want bij openbreken van de kluis wordt er een speciale inkt over de inhoud gespoten.’’ Er zijn geen details over de dader(s) bekend omdat deze ook de beveiligingscamera’s en –apparatuur hebben meegenomen. ,,Daardoor zijn er geen beelden van de inbraak. We hopen dat omwonenden wellicht iets hebben gezien of gehoord zodat we in ieder geval een signalement van de inbrekers aan de politie kunnen geven. Nu hebben we vooralsnog niets.’’

Verontwaardiging

Hoogenboom: ,,Iedereen is er toch wel ontdaan van, de waarde van de meegenomen spullen is wel niet zo groot, de schade des te meer. We zitten midden in de verbouwing, dus dat levert ook weer extra werk op.’’ Ook heeft het veel impact op de vrijwilligers. Er is vooral veel verontwaardiging. Wie doet nu zoiets? Wie informatie heeft over de inbraak kan dit melden bij de politie via 0900-8844.