Provinciale subsidie helpt Wijk van de Toekomst te realiseren

ERMELO - Gedeputeerde Staten wil graag 5 miljoen euro subsidie vrijmaken om Ermelo West om te vormen naar een gasloze wijk. Ermelo kreeg voor het duurzaamheidsplan, met 1 puntje afstand van Arnhem, de een-na-hoogste score. ,,Daar zijn we natuurlijk al enorm trots op,” meldt wethouder Leo van der Velden.

Lees meer...

Kerken moeten verduurzamen

ERMELO - Ruim twintig kerkrentmeesters en gebouwenbeheerders uit Ermelo, Harderwijk en Putten lieten zich afgelopen week informeren over het verduurzamen van geloofsgebouwen. De avond was een initiatief van de gemeente Ermelo in samenwerking met duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Lees meer...

Wie wint de stoere elektrische fiets? 

ERMELO - Herken de logo’s van Ermelose bedrijven en win prachtige prijzen. Aanstaande maandag start in Ermelo weer het Logospel. De posters in de lantaarnpalen tonen fragmenten van logo’s van Ermelose ondernemers, maar ook in de winkels zijn er een aantal te vinden. Wie de meeste logo’s kan herkennen, maakt kans op mooie prijzen waaronder een stoere elektrische fiets, een dinerbon of een aktief uitje met je vrienden.

Lees meer...

Gemeente krijgt subsidie uit Gelderse proeftuin

ERMELO - Niet de Postcodeloterij, maar de Provincie Gelderland brengt 5 miljoen euro naar Ermelo. De gemeente Ermelo krijgt net als Arnhem dit geld om één van de wijken aardgasvrij te maken. Dat stellen Gedeputeerde Staten van Gelderland voor. Beide gemeenten hebben een plan ingediend om gebruik te maken van de subsidie Gelderse proeftuin.

Lees meer...

Vierdaagse kilometers voor goed doel

ERMELO – Ina Vliek (41) en haar zoon Sven (14) gaan samen de Nijmeegse vierdaagse lopen. Deze keer niet voor henzelf, maar voor een goed doel: Zorgboerderij Stal van Zundert. Moeder en zoon zijn hard aan het oefenen en het gaat goed. De 103e Nijmeegse vierdaagse is van 16 t/m 19 juli en er doen meer dan 50.000 wandelaars meer.

Lees meer...

Bloemenmengesel voor Nijkerkerweg

ERMELO - Ongeveer een jaar geleden heeft de ChristenUnie aandacht gevraagd voor de insectenstand in Ermelo met de motie Blije Bermen. In de hoop dat alle partijen mee wilden doen met het gemeentelijk beschikbaar stellen van bloemenzaad waar insecten blij van zouden worden. Het CDA Ermelo neemt nu het stokje over.

Lees meer...

Er is geen zicht op de start van de bouw

ERMELO - Er heerst grote onzekerheid bij de toekomstige bewoners van de nieuw te bouwen wijk op de locatie Kerklaan/ Postlaantje. Men heeft nog geen zicht op wanneer er gebouwd gaat worden. De bezwarencommissie heeft afgelopen week de ingediende bezwaren rond de bouw aan het Postlaantje gegrond verklaard. Opnieuw lijken de parkeernormen het obstakel. Het college van Burgemeester en Wethouders is nu aan zet om extra te beargumenteren waarom van advies zal worden afgeweken.

Lees meer...

Huisvesting voor jongeren structureel probleem

ERMELO - Vanwege het aanhoudende tekort aan jongerenhuisvesting in Ermelo, doet de Ermelose Jongerenraad onderzoek naar de woonwensen van jongeren. Met het oog op het vinden van praktische oplossingen, neemt de EJR daarom een enquete af onder woningzoekenden tussen de 18 en 27 jaar.

Lees meer...