Inschrijving start eind januari

ERMELO - Deze week zijn de eerste tijdelijke woningen geplaatst op het terrein aan de Beemdweg 17 in Ermelo. De gemeente heeft de grond gekocht en Uwoon plaatst en verhuurt de woningen. De tijdelijke woningen bieden de komende 15 jaar onderdak aan jongeren en spoedzoekers tot 28 jaar.

Lees meer...

Wethouder Hans de Haan ontvangt petitie over dagbesteding WerkCentraal

ERMELO - Douwe van der Heide, directeur behandelzaken van GGz Centraal Veldwijk, heeft woensdag een petitie van Werk Centraal overhandigd aan wethouder Hans de Haan van Ermelo.
Werk Centraal biedt diverse werkplekken in de vorm van arbeidsmatige dagbesteding, arbeid re-integratie, leerwerkplekken en trajectbegeleiding op Veldwijk. Eerder heeft Douwe van der Heide zelf deze petitie ontvangen van cliënten, medewerkers en bewoners van Ermelo.

Lees meer...

Vanwege corona geen fysieke Open Dagen

ERMELO - De huidige situatie met betrekking tot de pandemie maakt het ook dit jaar voor het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo en Putten niet mogelijk om de leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers fysiek op de school te ontvangen. Dit betekent dat de open dagen online zullen worden aangeboden.

Lees meer...

Jeroen Kievits investeert in erfgoed 

ERMELO - Villa De Riethorst krijgt een nieuwe naam; Château Vanneau. Voor velen is dit monumentale pand één van de mooiste gebouwen van Ermelo. Het heeft de vorm van een kasteeltje met een toren. Van de geschiedenis van dit mooie pand is vaak niet meer bekend dan dat het van Mathile Jaques Chevallier is geweest. Nu is Jeroen Kievits de nieuwe eigenaar. Hij investeert een groot deel van zijn vermogen in het behoud en herwaardering van erfgoed.

Lees meer...

Ouders maken zich zorgen over verkeersveiligheid

ERMELO - Al maanden maken ouders van leerlingen van de Beatrixschool zich zorgen over de gevaarlijke situaties aan de Beemdweg. De gemeente Ermelo realiseert hier samen met Uwoon een tijdelijk woningbouwproject. Bouwverkeer rijdt af en aan terwijl kinderen naar school lopen en fietsen. Om de veiligheid op de Beemdweg te vergroten op de momenten dat kinderen van en naar school komen en gaan, zijn er met de aannemers afspraken gemaakt over de rijtijden van het bouwverkeer. ,,Maar dat lappen ze aan hun laars," reageert één van de ouders.

Lees meer...

Burgemeesters zijn blij dat signaal is opgepakt

ERMELO/ REGIO - In reactie op de persconferentie van vandaag, reageert Ton Heerts voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) namens de 22 VNOG burgemeesters: ,,Het is goed dat er nu meer ruimte komt. Daar is iedereen aan toe. Dat er voor jongeren weer meer kan in het onderwijs en de sport is wezenlijk. We hebben veel begrip voor ieders situatie. En zeker ook voor ondernemers, die al bijna twee jaar zwaar beperkt zijn in hun ondernemerschap. Daarom hebben wij afgelopen week ook namens de 22 VNOG burgemeesters, een brief met een dringend signaal voor versoepeling of betere compensatie voor ondernemers naar de voorzitter van het Veiligheidsberaad en de voorzitter van de VNG gestuurd."

Lees meer...

Winkels gaan zaterdag veilig open

ERMELO - Winkeliers, horeca en andere retail slaan morgen de handen in een. Er komt een ‘DEMO-stratiedag’. Ondernemers willen tenslotte veilig open. En dat kan ook, want vanaf zaterdag mag er gewoon weer zonder afspraak worden gewinkeld, ook in de niet-essentiële winkels. Dat melden bronnen vandaag in Den Haag. Eerder deze week leek het er nog op dat winkeliers alleen op afspraak klanten mochten toelaten.

Lees meer...

Hannah en Boaz zijn populair

ERMELO - Het bedenken van de naam voor hun kindje kost ouders in spé vaak hoofdbrekens, maar de baby verdient de mooiste naam. En dat is vaak trendgevoelig. Zo was in 2021 Noah de populairste jongensnaam. Voor meisjes was dat Julia. In Ermelo worden kindjes nog vaak vernoemd naar voorouders. Ook Bijbelse namen zijn populair. Zo is de meest voorkomende meisjesnaam Hannah en is er in 2021 drie maal aangifte gedaan van een jongetje met de naam Boaz. Overigens is er in Ermelo een grote verscheidenheid aan namen zodat er niet gesproken wordt over een top drie.

Lees meer...

‘Ermelo, een mooi dorp met een rijke historie’

ERMELO – In augustus deden we via Ermelo van NU een oproep welke karakteristieke gebouwen niet mochten ontbreken in een skyline van Ermelo. Er kwamen veel reacties en de voorgestelde gebouwen gaven we door aan de creatieve mensen van City Shapes. En sinds kort is de skyline van Ermelo klaar en te bestellen.

Lees meer...

Foto's verzelfstandiging in vitrines

ERMELO - Maandagmorgen onthulde wethouder Hans de Haan twee feestelijke vitrines in de winkelstraat. Hiermee is het 50-jarig jubileum ook in het straatbeeld zichtbaar. Precies 50 jaar geleden kreeg Ermelo een zelfstandige status, los van Nunspeet. Vanaf dat moment had deze gemeente een eigen gemeenteraad en een paar maanden later een eigen burgemeester.

Lees meer...