Afdrukken

Hans van Zetten stopt per direct als sportcommentator

ERMELO - De Ermelose Hans van Zetten neemt per direct afscheid als sportcommentator bij NOS Sport. Dat heeft de omroep vandaag bekendgemaakt. Van Zetten raakte twee weken geleden in opspraak naar aanleiding van een publicatie in het blad 'Helden'.

De turnwereld heeft vraagtekens bij de rol van de Ermeloër in een turnzaak uit 2011, waarbij ook turnsters van Pro Patria waren betrokken. Uit recente gegevens bleek dat hij zich meermalen ongepast en kwetsend heeft uitgelaten over de jonge turnsters.

Stoppen

De NOS wilde daarom met Van Zetten in gesprek. Vervolgens maakte de 72-jarige commentator bekend te stoppen. Een wijs besluit, meldt de omroep. ,,Het is verstandig dat Hans de conclusie trekt om te stoppen en ons niet met deze kwestie te belasten," zei Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport vandaag. Zo komt er na 34 jaar een einde aan de samenwerking.

Ambassadeur

Hans van Zetten is een bekende sportverslaggever en voormalig turncoach. Hij was de trainer van het Nederlandse damesturnteam. In Ermelo is hij al een aantal jaren de presentator van het Sportgala en ambassadeur van het nieuwe sportcentrum dat volgend jaar gebouwd wordt. Ook is hij voorzitter van de lokale VVD. Volgens het magazine heeft het sportcoryfee een hele grote rol gespeeld in een ‘doofpotaffaire’ rond grensoverschrijdend gedrag in de turnwereld. Een groep oud-turnsters heeft zich nu verenigd en wil een rechtszaak aanspannen tegen oud-trainer Frank Louter. Dezelfde turnsters overwegen nu ook een rechtszaak tegen Van zetten aan te spannen. Hans van Zetten meldde de redactie van Ermelo van NU eerder al niet te willen reageren.