Afdrukken

Samen puzzelen aan omgevingsvisie Ermelo

ERMELO – De gemeente werkt aan een Omgevingsvisie, de richting waarin de gemeente zich wil ontwikkelen in de toekomst. Hierbij zijn veel verschillende onderwerpen belangrijk. Het gaat hier onder anderen om wonen, werken en ontspannen in Ermelo. Maar ook de natuur, het water en de ontwikkeling van het buitengebied worden meegenomen.

Wethouder Laurens Klappe deed vandaag de eerste ansichtkaart over de omgevingsvisie op de bus. De kaart in de vorm van een puzzelstuk is een uitnodiging om mee te doen aan de online vragenlijst over de omgevingsvisie van Ermelo en valt de komende dagen bij inwoners op de mat. ,,De omgevingsvisie kun je zien als een puzzel van Ermelo waar iedereen een stukje aan kan leggen,” zegt Klappe. ,,Deze puzzel maken we met elkaar. In de omgevingsvisie beschrijven we wat we echt belangrijk vinden voor Ermelo. We gebruiken deze toekomstvisie om richting te geven aan alle plannen en initiatieven in onze gemeente.”

Vraagstukken

Er zijn in Ermelo grote en belangrijke vraagstukken. Denk hierbij aan de energietransitie, de klimaatadaptatie, duurzaamheid, een gezonde leefomgeving en de omgevingskwaliteit. Allerlei vragen die als een puzzel in elkaar moeten passen. Klappe: ,,We hebben als gemeente Ermelo natuurlijk al veel bestaand beleid en plannen. In de omgevingsvisie komen deze samen en leggen we verbindingen. Daarom vragen we om uw mening." Om zoveel mogelijk meningen op te halen heeft de gemeente een online vragenlijst opgesteld die iedereen kan invullen. Deze vragenlijst staat op www.ermelo.nl/puzzelmee. Onder de deelnemers aan de vragenlijst verloot de gemeente Ermelo puzzels met de tekening van de omgevingsvisie. Wethouder klappe:”We zijn benieuwd welke ontwikkelingen u het belangrijkste vindt. Ik waardeer het wanneer u daarover mee wilt denken.”