Afdrukken

Burgemeester ging mee op surveillance

ERMELO - De jaarwisseling in Ermelo is dit jaar rustig verlopen. Er is door het overgrote deel van onze inwoners goed gehoor gegeven aan de maatregel om dit jaar geen vuurwerk af te steken. Daarmee hebben we er samen voor gezorgd dat we geen extra druk legden op de zorg in onze regio. Toch is er wel hier en daar vuurwerk afgestoken wat de nodige materiele schade heeft opgeleverd.

 

In totaal werden vier openbare prullenbakken vernield en twaalf verkeersborden. Ook werden er op twee plekken putdeksels beschadigd, een informatiebord vernield en tot slot moest ook een kastanjeboom het ontgelden. Het totale schadebedrag komt hiermee op ruim € 3.000,-. Dat is aanzienlijk minder dan de jaren hiervoor. In 2019 meldde de gemeente dat er voor € 7.000,- schade was.

Op pad

Burgemeester Dorine Burmanje heeft in de oudjaarsnacht ook zelf een kijkje genomen in de straten van Ermelo. Ze ging mee op surveillance met de politieteamchef Veluwe-West. Burmanje: ,,Ik ben blij en trots dat Ermelo zich zo goed aan de maatregelen heeft gehouden. Wederom een bevestiging voor mij wat een fijn dorp dit is. Mooi ook om te zien dat mensen er – ondanks de beperkingen – in kleine kring een gezellige jaarwisseling van wisten te maken. Uiteraard blijft het jammer dat we wel weer wat schades hebben, elke schade is er natuurlijk eentje teveel. Maar onderaan de streep ben ik heel tevreden met de jaarwisseling 2020/2021.”