Afdrukken

Duurzaam afval van etensresten verwerken

ERMELO – Sinds een paar weken staat er op het woonzorgpark 's Heeren Loo een composteermachine. Die verwerkt de groente-, fruit- en etensresten van de ongeveer 130 woningen en dagbestedingslocaties op het park. De compost wordt vervolgens door het eigen groenteam weer gebruikt bij werkzaamheden.

Ook andere cliënten hebben plezier van de composteermachine want een team van cliënten en medewerkers van de VIC/IC haalt dagelijks de compostemmers op bij alle woningen, dagbestedingslocaties en kantoren en brengt deze naar de composteermachine. De composteermachine zorgt dus ook voor een leuke, zinvolle dagbesteding. De komst van de composteermachine in Ermelo is een mooie stap in het terugdringen van de hoeveelheid restafval en de kosten van de verwerking daarvan. 

Afvalverwerking

Voor het woonzorgpark draagt deze composteermachine, maar bijvoorbeeld ook het werken met ecologische schoonmaakmiddelen en de afvalverwerking door het Milieupark en het Recycleatelier bij aan een duurzame organisatie. Een belangrijk thema voor 's Heeren Loo, waar al de nodige stappen in zijn gezet. Zo behaalde 's Heeren Loo in 2019 al het certificaat Milieuthermometer Brons.