Afdrukken

‘Vandaag is corona er even niet’

ERMELO – Vandaag werden er op de Ermelose basisscholen Koningsspelen gehouden. Met, uiteraard, in achtneming van de coronamaatregelen werd het een leuke happening. De meeste kinderen hadden zich in oranje of rood-wit-blauw uitgedost en dat daarnaast de zon scheen maakte het ook extra feestelijk.

Vorig jaar werden, tot teleurstelling van vooral de kinderen, de Koningsspelen afgelast. Dat he tdit jaar dan toch door mocht gaan, maakte het extra leuk. ,,Het mócht weer,’’ vertelt Jozias de Koeijer, directeur van De Goede Herderschool. ,,Een leerling zei vanochtend: ‘Vandaag is Corona er even niet’. Dat geeft wel aan hoe het werd ervaren.’’ Er werd in eigen groepen gesport, er waren spellen op het veld naast de school en iedereen was in het oranje of rood-wit-blauw. De Koeijer: ,,Na lange tijd van ‘keihard knallen in de boeken’, nu ook weer tijd voor gezellig ontspannen feestje.’’ Verder werden er op De Goede Herder in de klassen verder lekker spelletjes gedaan. ,,Ik ben nog uitgedaagd door een leerling om te schaken......hoofdmeester tegen een schaakgrootmeester.......hoofdmeester verloor,’’ lacht De Koeijer. Na vandaag krijgen de leerlingen Meivakantie. Volgens De Koeijer was het vandaag dan ook een ‘Perfecte manier om de meivakantie in te luiden’.

Koningsspelenlied

,,Ook op de Koningin Julianaschool werd de dag gezamenlijk gestart,’’ vertelt Roel van Staverden van de organisatie. ,,De dag begon met een ‘gezamenlijke’ start. Iedere klas begon om 8.45 uur met een dans als warming-up en het lied van de Koningsspelen. Dit was, gezien de maatregelen omtrent COVID in de eigen klas.’’ Vervolgens kwamen de groepen om de beurt naar buiten om een circuit van Oudhollandse spelen op het plein te spelen. Deze spelletjes bestonden uit spijkerpoepen tot koekhappen en ezeltje-prik. De kinderen uit groep 8 hebben deze spelen vanochtend begeleid. Na afloop kreeg iedere klas nog wat lekkers te drinken en te eten. Van Staverden: ,,Ondanks de ‘beperkingen’ rondom COVID hebben we er als team en als school er een leuke dag van weten te maken.’’ Ook Ria Hijmissen, leerkracht van de Beatrixschool heeft een enthousiaste reactie. ,,We hebben een hele leuke dag gehad. Het enige is dat we door corona helaas de groepen niet konden mixen. Er was een mega stormbaan en een midgetgolf baan. En natuurlijk waren er ook oud Hollandse spelen. Groep 5 t/m 8 heeft heerlijk ontbeten met een eigengemaakt ontbijt in rood wit blauw en oranje. Heel veel leuke en lekkere creaties. En… alle kinderen waren verkleed wat de dag nog meer bijzonder maakte!’’