Afdrukken

Nieuwbouw aan Wilhelminalaan

ERMELO - Afgelopen donderdag was er pannenbier aan de Wilhelminalaan bij de nieuwbouw voor zorgcentrum 'In de Luwte' annex wonen met zorg 'Residentie De Groene Oase'.

Hoewel het hoogste punt al eerder bereikt was, had men besloten om deze mooie dag uit te kiezen voor deze bijzondere gelegenheid waardoor de meeste betrokkenen bij dit project dit konden meevieren. Naast de mannen van Van Panhuis Bouw en onderaannemers waren architect Roger Ooms, Vestaal Vastgoed, Wim Willemsen en Bert van de Hoorn namens In de Luwte en Gert Meijer en Fred van Bruxvoort van Stichting Salem hierbij aanwezig.

Salem Zorgpark

De bouw van dit bijzondere project in het Salem Zorgpark verloopt heel voorspoedig, naar verwachting van Stief van Panhuis kunnen zij de bouw eind van dit jaar opleveren. En dan gaan de mensen van 'In de Luwte' en 'Residentie De Groene Oase' hard aan de slag om het gebouw klaar te maken om de nieuwe bewoners in de loop van januari 2022 welkom te kunnen heten.

Verhuur

Wim Willemsen, senior adviseur welzijn, kan niet wachten tot het zover is. ,,Het liefst zou ik nu al met onze bewoners willen verhuizen naar deze prachtige plek." Bert van de Hoorn, de locatie manager, is dagelijks actief met de invulling van zowel de begane grond, waar In de Luwte gehuisvest zal worden als de verdieping waar Residentie De Groene Oase twaalf luxe woonzorgappartementen zal aanbieden. De verhuur is inmiddels gestart en ge├»nteresseerden kunnen zich via de site www.residentiedegroeneoase.nl melden.

Helpen waar geen helper is

Deze nieuwbouw wordt gerealiseerd door de Stichting Salem die eigenaar is van het zorgpark. Gert Meijer, penningmeester van de stichting Salem: ,,Als ook dit project voltooid is, hebben we op deze schitterende locatie, midden in het dorp, grote stap gezet om hier een compleet zorgpark in te richten, waar vrijwel alle medische dagvoorzieningen geconcentreerd zijn en nu ook wonen met zorg (kort en langdurig) mogelijk is."

Medische projecten 

De huur- en erfpachtopbrengsten van zorgpark Salem worden door de stichting Salem aangewend om medische projecten waarvan de financiering moeilijk is, te ondersteunen. Dat gebeurt onder het motto 'helpen waar geen helper is', dichtbij huis in onze eigen regio en ver weg, waar ook ter wereld. Zie www.salem-ermelo.nl