Afdrukken

'Nieuwe Gezichten' in Ermelose etalages

ERMELO – Burgemeester Dorine Burmanje en vrijwilliger Eelco de Lange hebben op maandag 7 juni de aftrap gegeven voor de vrijwilligersexpositie Nieuwe Gezichten. In diverse etalages in het centrum zullen tot en met 21 juni ruim dertig foto’s van vrijwilligers te zien zijn die actief zijn bij de vele verschillende organisaties en verenigingen die Ermelo rijk is. Initiatiefnemer Welzijn Ermelo hoopt met deze expositie in het kader van het ‘Jaar van de vrijwillige inzet’ nog meer mensen enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk.

In Nederland zetten miljoenen mensen zich jaarlijks in voor anderen en hun omgeving. Ruim 7 miljoen. Ermelo telt bovengemiddeld veel vrijwilligers. Veelal bevlogen mensen die zich belangeloos inzetten om ons dorp mooi, bijzonder, creatief, waardevol en compleet te maken. Burmanje, zelf vrijwillig betrokken bij de Bachvereniging en Stichting Share for Care, benadrukt hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor de maatschappij. ,,Heel veel zaken gebeuren gewoon niet als we geen beroep kunnen doen op vrijwilligers.” Het mes snijdt overigens aan twee kanten. Dat bewijst Eelco, in het dagelijks leven postbode, die zich na werktijd belangeloos inzet bij evenementen van Interactie Sportbedrijf. Het levert hem sociale contacten en vooral veel plezier op. ,,Ga gewoon kijken bij een vereniging of je vrijwilligerswerk kunt doen, wij zoeken bijvoorbeeld nog sportmaatjes”, is dan ook zijn advies. Want mensen maken Ermelo! 

De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers uit het centrum van Ermelo en Rabobank Randmeren. Ook op zoek naar Vrijwilligerswerk? Neem contact op met Welzijn Ermelo.