Afdrukken

'Politiek gaat over alles'

ERMELO – De 26-jarige Sarojini Ramasray is de nieuwe voorzitter van de Ermelose Jongerenraad. Zij neemt het stokje over van Daniël Hofman.

De Ermelose is ambitieus, ook op politiek vlak. ,,Ik wil graag wat betekenen voor de medemens,” vertelt ze. ,,Voor mij is het belangrijkste om een steentje bij te dragen aan de samenleving. Dat kan via verschillende wegen.”

Stem

De Ermelose Jongerenraad is op zoek naar nieuwe leden. Gezamenlijk kunnen zij dan de stem namens alle Ermelose jongeren laten horen. ,,Ook willen we het bestuur versterken,”aldus de kersverse voorzitter. Ze weet uit ervaring dat een bestuursfunctie een waardevolle ervaring is voor een verdere loopbaan. De drempel om iets met politiek te gaan doen is voor veel jongeren hoog. ,,Ik hoop daar als voorzitter een helpende rol in te kunnen spelen. Het eerste wat nu in mij opkomt is dat bijvoorbeeld te doen door een evenement te organiseren, waarbij jongeren kunnen speed daten met lokale politieke partijen en maatschappelijke organisaties.”

Woonruimte

Hoog op de prioriteitenlijst staat het realiseren van betaalbare woonruimte voor jongeren. ,,Dat verdient echt de aandacht.” Zelf was Ramasray ook jarenlang op zoek naar zelfstandige woonruimte. ,,Ik ga binnenkort het huis uit naar een appartement, maar daar heb ik heel lang op gewacht.” Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 is er werk aan de winkel voor de jongerenraad. ,,Ik zou willen dat jongeren het nut van de lokale politiek kunnen ervaren en daar samen met ons meer over te weten te komen.”  

Interesse

Ramasray: ,,Politiek gaat over alles, het maakt eigenlijk niet uit wat voor interesse je hebt, iedere jongere is welkom en heeft iets toe te voegen in Ermelo!” Met het versoepelen van de coronamaatregelen zijn er ook weer activiteiten mogelijk. ,,Waar ik aan denk is een reünie ter ere van het 10-jarig bestaan van de Ermelose Jongerenraad.”