Afdrukken

Optimaal genieten bij De Amaniet

ERMELO – Wethouder Wouter Vogelsang heeft vanmiddag onder toeziend oog van tientallen bewoners en belangstellenden het Beleef Bospad bij woonzorgcentrum De Amaniet officieel geopend. Het bospad, een initiatief van Tirza de Lange van Zorggroep Noordwest-Veluwe, moet zorg en welzijn aan elkaar koppelen in groene gemeente Ermelo. ,,Want meer groen is meer welzijn," aldus De Lange.

Het parkje, dat structureel groen moet blijven, is mede mogelijk gemaakt door gemeente Ermelo en bewoners van de Amaniet. Er is vanalles te zien en te beleven, zoals een minibieb, een volière met vogeltjes, een knuffelboom en een beeld van Rex, de hond van het verzorgingshuis. Het verharde pad is geschikt voor rolstoelgebruikers en mensen met rollators. Om een mooie naam voor het bospad te bedenken had de Zorggroep-Noordwest Veluwe een prijsvraag uitgeloofd. De naam, die prijkt op een bord aan de ingang, werd vanmiddag onthuld. Uit de ruim tweehonderd inzendingen is de keuze gevallen op de naam Volvaria, ingezonden door de familie Pos. Heidy Pos vertelde dat haar familie 55 jaar aan de Amanietlaan heeft gewoond. Haar vader, die inmiddels overleden is, bedacht deze naam eind vorige eeuw voor een prijsvraag van de sporthal die toen werd gebouwd. Heidy Pos: ,,Mijn vader had liefde voor de natuur en voor de variatie van al het groen dat je ziet. Het bospad zit ook vol variatie, er zijn verschillende planten, bomen en dieren te zien en te horen. Ieder seizoen is zo’n bosje weer anders, dus vol variatie." De naam dragen de zussen Pos dan ook op aan hun vader.

Onder genot van een hapje en een drankje en een sfeervol optreden van zangeres Jazzy Witkamp hebben de eerste belangstellenden vanmiddag kunnen genieten van het beleefbos. Met de ondertitel ‘Beleefd en geniet bij de Amaniet' werd de waarde extra bekrachtigd.