Afdrukken

Vacaturelied moet nieuwe mensen werven

ERMELO/ REGIO - Als antwoord op de krappe arbeidsmarkt in de zorg gooit InteraktContour het over een andere boeg. De specialist in de zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel laat met een heus vacaturelied zien en horen waarom het de moeite waard is om er te werken. Vrijdag 5 november ging de zogeheten vacaturesong, gezongen door singer-songwriter Mattino, live. Inmiddels wordt het lied massaal gedeeld en geliket op social media. Hier kun je ‘m bekijken en beluisteren.

,,Je moet het echt anders doen,” zegt Miranda Peters, manager HR van InteraktContour. ,,Wil je een beetje opvallen en positieve aandacht trekken van woonbegeleiders, dan moet je als werkgever beter je best doen en laten zien waarom mensen bij jou willen werken. Dit is precies wat InteraktContour met het vacaturelied op een leuke manier laat zien en horen.”

Extra moeilijk voor de gehandicaptenzorg

De gehandicaptenzorg heeft het extra moeilijk om nieuwe medewerkers te vinden. Zeker in tijden van corona gaat het in het nieuws vooral om de ziekenhuis- en ouderenzorg. In de gehandicaptenzorg was er voor corona al een enorm en oplopend personeelstekort. Dit wordt de komende jaren niet beter. We vergrijzen, worden ouder en de zorg wordt complexer. Afgelopen week kwam het tekort aan medewerkers in de gehandicaptenzorg nog in de media. Sinds de lancering van www.vacaturesong.nl is er een flinke toename te zien op de social media kanalen van InteraktContour: Op LinkedIn, Facebook en Instagram groeit het aantal volgers en wordt het vacaturelied massaal gedeeld. Ook medewerkers delen het bericht en laten hiermee zien dat ze trots zijn. Sinds de lancering van het lied hebben al meerdere sollicitanten zich gemeld bij InteraktContour. En daar was het allemaal om te doen.