Afdrukken

Tegels eruit, bomen erin

ERMELO – De Bernhardschool in Ermelo hield woensdagmorgen een alternatieve Boomfeestdag, nadat het evenement in maart van dit jaar vanwege corona afgelast moest worden. Daarom brachten wethouder Leo van der Velden en burgemeester Dorine Burmanje een bezoek aan de Bernhardschool. Hier werden een aantal (fruit)bomen geplant op het vernieuwde, groene schoolplein.

En het bleef niet bij mooie woorden. Samen met de leerlingen van groep zes zetten zij de schop in de grond. Deze locatie is overigens niet zomaar gekozen. Het schoolplein onderging dit jaar een metamorfose. Van een plein met 1500 tegels naar een groen plein met natuurlijke elementen, beplanting en een wadi. ,,Twee jaar geleden kwam ik hier op school,” vertelt basisschooldirecteur Michiel Fokkelman. ,,Ik heb gekeken naar wat er goed was en naar de dingen die verbeterd konden worden.” Samen met de kinderen van de leerlingenraad is er gekeken hoe het schoolplein aangepakt kon worden. Vergroening was echt een ‘must’.

Tuincoach

Bij het maken van de plannen werd de hulp van Wim den Oudsten ingeschakeld. Hij is tuincoach en heeft advies gegeven over de herinrichting. Zo zijn er verschillende speelgebieden ontstaan. ,,Het zorgt voor meer uitdaging,” aldus Fokkelman. ,,Dit project is echt samen met de kinderen, de tuinwerkgroep (bestaande uit leerkrachten en ouders), Kinderopvang KleurRijk, de buurtvereniging, omwonenden en de gemeente uitgevoerd.”