Afdrukken

'Het is echt superspannend!' 

ERMELO - Het Ermelose team onder leiding van Ellen Docter staat woensdag in de finale van de Grote Kleine treinencompetitie. Het team, dat meedoet aan het tv-programma van Omroep Max, won afgelopen week de halve finale. ,,Een spannende aflevering,” vertelt teamcoach Docter, die samen met haar man Martin de modelspoorwinkel Domburg Train Support runt.

De deelnemende teams stonden voor een behoorlijke uitdaging want ze moesten de hoogte in bouwen. Het thema was The sky is the limit! ,,We hebben hierbij echt ‘out-of-the-box' gedacht,” aldus Docter. Tussen de twee opnamedagen zaten slechts twee dagen en in die tijd gooide het Ermelose team hun hele plan om. ,,Je moet gewoon snel kunnen schakelen.” Die creativiteit werd woensdag beloond met hoge punten.

Superspannend 

In De Grote Kleine Treinencompetitie streden in zes afleveringen zes teams tegen elkaar door de mooiste en meest creatieve modelspoorbanen te realiseren. Elke aflevering moest er aan de hand van een thema binnen enkele dagen een compleet nieuwe wereld gecreëerd worden. De tijdsdruk, het samenwerken en het in elkaar schuiven van de verschillende onderdelen van de modelspoorbaan maakten het elke aflevering weer spannend. ,,We zaten woensdag echt op het puntje van onze stoel. Je weet vooraf natuurlijk niet wat er precies wordt uitgezonden. Dus, ondanks dat we de eindscore kenden, was het superspannend.” Ellen en Martin Domburg keken de uitzending thuis met wat familieleden. ,,En dat doen we tijdens de finale ook, afhankelijk van de maatregelen die de overheid vanavond bekend gaan maken.”

Miniatuurwereld 

Dat het meer is dan alleen met treintjes spelen, maar dat het juist gaat over de hele miniatuurwereld er omheen, maakt dat Ellen Docter het ontzettend leuk vindt. ,,Over het algemeen wordt modelspoorbouw neergezet als een hobby voor oude mannen en daar irriteren we ons mateloos aan. En dit is voor mij ook een manier om te laten zien dat het helemaal niet zo is, maar dat het juist een veelzijdige hobby is.’’ Tijdens de finale bouwen de teams aan het thema ‘futuristisch’. ,,Dat gaat over de toekomst en daar kunnen we alle creativiteit in kwijt.” Ondertussen geniet het Ermelose stel vooral van het moment. ,,Het is gek om in de supermarkt herkend te worden. Dat voelt soms een beetje ongemakkelijk, maar het is ook grappig.”