Nieuws, pittige gesprekken en interviews op het terras In de Volksmond

ERMELO - De eerste uitzending van het nieuwe live programma Ermelo Draait Door vindt donderdag 5 juni op het terras voor In de Volksmond plaats. Het gaat om acht korte items, pittige gesprekken en leuke interviews.

De presentatoren Natalie Overkamp en Jeanne Dijkstra hebben de kunst afgekeken van de tv presentator Matthijs van Nieuwkerk. Natuurlijk doen ze het op eigen wijze en zijn alle onderwerpen echt "Ermeloos". Iedereen is van harte welkom bij In de Volksmond aan de Stationsstraat 80a. De uitzending begint om 20.30 uur en is ook live te volgen via www.tvermelo.nl.

Tafelheer

Het programma is gebaseerd op het bekende populaire tv programma. Naast de twee presentatoren is er ook de kritische tafelheer. In de eerste uitzending zal Dick Leene aanschuiven. De organisatoren zijn enthousiast over de invulling van de avond. "Het wordt een mengeling van nieuws, informatie en amusement," vertelt mede organisator Ruurd Post . , Er komt een keur aan gasten. Christiaan van Zaanen komt met de nieuwste gadgets op het gebied van telecom en opticien Geert toont de nieuwste modellen zonnebrillen. Zangeres Yara, die afgelopen seizoen meedeed aan The Voice of Holland Kids, komt vertellen over haar tv ervaring en over hoe ze door Angela Groothuis gecoacht is. Daarnaast zal volkszanger Egbert Dijkhuis een duet zingen met zijn 9-jarige dochter Chantal. Elise Walinga vertelt welk boek niet mag ontbreken in de vakantiekoffer. Midden op het terras zal barbier Nero zorgen voor een metamorfose. Echt Ermelo's dus allemaal".

Finale Duchenne Heroes en Join4Energy

Er wordt in het programma gewerkt naar een echte finale. Donderdagavond 5 juni is ook de intocht van de avondvierdaagse en het slot van sponsoractiviteiten in het gemeentehuis. Veel Ermeloërs zijn betrokken bij geldinzamelacties voor Duchenne Heroes en Yoin4Energy. Ambassadeur en burgemeester André Baars komt in Ermelo Draait Door om de opbrengst bekend te maken.

Toe aan iets nieuws

Aan het eind van het succesvolle verkiezingsdebat in maart riepen Chantal Ottens en Ramantou Lukanza spontaan dat Ermelo toe is aan iets nieuws. De twee medewerkers van In de Volksmond wilden een programma als De Wereld Draait Door, maar dan in Ermelo. Werkgever Ruurd Post ging erin mee en samen met de journalisten van de digitale krant Ermelo VanNu is een gevarieerd programma in elkaar gezet. . ,,We willen graag iets maken wat ook jongeren aanspreekt," vertelt medeorganisator Ramantou. ,,Daarom maken we Ermelo Draait Door."
Lukanza en Ottens hopen dat het een terugkerend programma wordt. ,,We hebben ideeën zat," zeggen ze. ,,Zeker is dat het een avond wordt die je niet mág missen!"