Afdrukken

'Plan is onvoldoende gemotiveerd'

ERMELO - De vaststelling van het bestemmingsplan 'Kerklaan-Postlaantje' van de gemeente Ermelo is door de Raad van State voorlopig geschorst. De voorzieningenrechter vindt het plan onvoldoende gemotiveerd waar het gaat over het aantal benodigde parkeerplaatsen.

Woningcorporatie Uwoon wil in dit plan 62 appartementen en een commerciƫle ruimte realiseren. Omwonenden zijn het daarmee niet eens en zijn tegen het bestemmingsplan in beroep gegaan. Men is van mening dat het appartementengebouw niet in de omgeving omdat het te groot wordt. Ook zijn de omwonenden bang voor parkeer- en verkeersproblemen en aantasting van de natuur. In afwachting van een definitieve uitspraak op hun beroep, hebben ze daarom de voorzieningenrechter gevraagd het bestemmingsplan te schorsen.

Onvoldoende inzichtelijk

De voorzieningenrechter betwijfelt of bij het bepalen van de parkeerbehoefte in de bestaande situatie kan worden afgegaan op een maximale invulling van de mogelijkheden van het voorheen geldende bestemmingsplan, omdat feitelijk bestaande parkeerbehoefte daarvan afwijkt. Ook is het onvoldoende inzichtelijk dat alle bestaande parkeerplaatsen bij de vergelijking zijn betrokken. Worden de parkeerplaatsen achter het gebouw De Wegwijzer bijvoorbeeld ook gebruikt nu het gezondheidscentrum verhuisd is? Volgens de rechter is dit niet uit te sluiten. Het bestemmingsplan is voorlopig geschorst en de gemeente Ermelo draait op voor de proceskosten.