Afdrukken

Vriendschap dankzij inlezen

Ermelo – De CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, heeft woensdag 8 november tijdens een feestelijke bijeenkomst vijf jubilarissen gehuldigd. Al vele jaren lezen zij lectuur in voor mensen met een leesbeperking.

Alle vrijwilligers werden toegesproken en ontvingen uit handen van medewerkers van de CBB een oorkonde, cadeaubonnen en een bos bloemen. De jubilarissen van 12,5 jaar ontvingen daarnaast ook nog een zilveren pen met CBB-inscriptie. Directeur Gerard Cornet bedankte de jubilarissen voor hun belangeloze en professionele inzet. Er waren in totaal zes jubilarissen, maar mw. De Jonge-Scholten kon helaas niet bij de bijeenkomst zijn. Zij zal op een later tijdstip worden gehuldigd. Dhr. W. Kuipers uit Hattem en mw. G. van Wikselaar uit Barneveld vierden hun 12,5-jarig jubileum. Dhr. N. Nijs uit Ermelo vierde zijn 25-jarig jubileum. Mw. L. Engelsman-Dalebout en Mw. M. de Jonge-Scholten, beiden uit Ermelo, vierden hun 35-jarig jubileum. En mw. R. Kuipers-Rittersma uit Hattem vierde zelfs haar 50-jarig jubileum, een unicum.

Vriendschap

Dhr. en mw. Kuipers lezen samen tijdschriften bij hen thuis. Daarnaast leest mw. Kuipers ook boeken in de studio in Ermelo. Mw. Van Wikselaar, Dhr. Nijs, Mw. Engelsman-Dalebout en mw. De Jonge-Scholten lezen allen boeken in de studio in Ermelo. Dhr. Nijs leest daarnaast ook nog De Goede Herder, het kerkblad van de Katholieke kerk in Ermelo. Dat het inlezen bij de CBB bijzondere banden kan scheppen bewijst wel het feit dat mw. Engelsman-Dalebout en mw. De Jonge-Scholten sinds hun gezamenlijke start 35 jaar geleden een hechte vriendschap hebben opgebouwd. Het was dan ook jammer dat mw. De Jonge-Scholten niet bij de jubileumbijeenkomst kon zijn. Mw. Kuipers-Rittersma werd nog extra geprezen vanwege haar enthousiaste deelname aan interviews en documentaires. Zij heeft zoveel hart voor het inlezen dat ze in het verleden, toen zij nog voor Bralectah las, bij verhuizingen eerst keek of ze in het nieuwe huis wel een stille ruimte had om in te lezen. Anders ging de koop niet door.

Genieten

Dankzij deze jubilarissen – samen met nog zo'n 250 andere vrijwilligers – kunnen mensen met een leesbeperking blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften in braille, in grootletter en in gesproken vorm. Geïnteresseerden in dit mooie vrijwilligerswerk kunnen via www.testjestem.nl hun stem testen en meer informatie vinden.