Afdrukken

Actief bezig met gezonde leefstijl

ERMELO - Wethouder Laurens Klappe was woensdag bij peuterspeelzaal Bambino om de aftrap te geven voor de samenwerking tussen de gemeente Ermelo en de Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo. Zij bundelen de krachten om een gezonde en actieve leefstijl bij peuters te bevorderen.

Het is belangrijk dat peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar in aanraking komen met gezonde voeding en verschillende beweegactiviteiten. Klappe is daarom blij met de samenwerking. ,,Wij willen de omgeving van het kind zo veel mogelijk stimuleren de juiste keuzes te maken. Met deze nieuwe samenwerking kunnen we ons specifiek richten op de jongste leeftijdsgroep. We hebben hiermee een partner erbij die onderdeel uitmaakt van de zogenaamde ‘schil’ om het kind heen.”

Plezier in bewegen

Ook manager Evelien Kars (peuterspeelzaalwerk) is blij met deze samenwerking. ,,Het plezier in bewegen staat voorop. Dit krijgt met de samenwerking een nieuwe impuls. Met eenvoudige materialen en spelvormen, is het een mooie aanvulling op het al aanwezige programma. We denken na over hoe dit project te verbreden naar de ouders van de peuters. Want pas dan zijn we waar we willen zijn. Kinderen op jonge leeftijd het plezier van “sporten” te laten ontdekken, zodat zij ook als ze ouder zijn een gezonde en actieve leefstijl houden.”

Uitvoering door Heel Ermelo Beweegt

De buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt voeren vanuit de gemeente de activiteiten uit. Elke maand organiseren zij een beweegmoment op een peuterspeelzaal. De beweegactiviteit sluit aan op het thema van de peuterspeelzaal.