Afdrukken

Schooldirecteur RKPWA wilde ludieke actie

ERMELO - Terwijl de eerste sneeuwvlokken vallen, maken de ouders van de leerlingen van de RK Prins Willem Alexanderschool zich extra zorgen over de staat van de Ermelose basisschool. De school, die al jaren bezig is met nieuwbouwplannen pakt dit ludiek op en weet de landelijke media naar Ermelo te krijgen.

Middels een videofilmpje roepen de leerlingen de gemeente op om snel over te gaan tot nieuwbouw. ,,Het dak is lek en er is heel veel schimmel in de school,” zegt Carina Dijkhuis, ouder van een leerling. De kinderen hebben wintermutsen opgedaan en doen de oproep met hun jassen aan. ,,Het is dan ook echt koud in de klas,” aldus Dijkhuis, die SBS6 benaderde om de oproep kracht bij te zetten. Schooldirecteur Christie van Seventer werd boos toen zij uit de krant moest vernemen dat de nieuwbouw niet zoals was voorgesteld in 2018 zou plaatsvinden. Dit was naar voren gekomen bij de begrotingsbehandeling op 9 november. ,,Toen heb ik ouders opgeroepen mee te denken over een ludieke actie, met dit als resultaat,” aldus Van Seventer. Veel ouders hebben geen goed woord over voor de beslissing van de gemeente. ,,Het is schandalig dat de lokale politiek de school en dus de kinderen letterlijk in de kou laten staan," zegt Bas-Jan Stoute, vader van een leerling. ,,En dat terwijl ze het gemeentehuis voor vier miljoen verbouwen voor een beter werkklimaat van de ambtenaren."

Krediet  

Door alle media aandacht komt ook wethouder Laurens Klappe aan het eind van de middag nog even op school. Klappe: ,,De gemeenteraad heeft krediet beschikbaar gesteld voor een school met 90 leerlingen. Dat levert een oppervlakte van ongeveer 650 m2 op. De school kwam echter met een ontwerp van 790 m2. En dat plan is dus veel duurder.” Volgens de wethouder is de gemeente niet tegen een groter gebouw, maar dan moet dit extra’s betaald worden van rekening.

Aanstaande maandag zit de schooldirectie weer met de gemeente om de tafel. ,,Dat was overigens al gepland,” meldt Klappe. Hoe leuk al die media aandacht ook is, het heeft geen invloed op de gemeentelijke besluitvorming. Wie de media aandacht wil volgen, kan terecht bij de NOS, TV Gelderland, Hart van Nederland en de lokale en regionale kranten.