Afdrukken

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan

ERMELO - ‘Alsjeblieft Ermelo! En doe er wat leuks mee.’ Met die woorden werd er vrijdagmorgen een enorme kerstboom geplaatst op het Pauwenplein. Een lang gekoesterde wens van velen is hiermee in vervulling gegaan. Er is flink uitgepakt en het eindresultaat mag er zeker zijn.

De verlichte kerstboom is al jaren onderwerp van discussies. In 2014 schreef Ermelo van NU al een artikel over het wegsaneren van deze sfeermaker in donkere tijden. Met de herinrichting van het centrum zijn er andere keuzes gemaakt. Zo maakte de kerstboom op de rotonde bij Albert Heijn plaats voor een kunstwerk van John Spek en verplaatsten de lichtjes van de kerstboom voor het gemeentehuis zich naar de Beatrixboom, die inmiddels een prominente plek heeft ingenomen op het Raadhuisplein. Op het Pauwenplein echter, verdween de boom en kwam er niks voor terug. Tot vandaag! Op initiatief van enkele Ermelose ondernemers en met een financiële bijdrage van onder meer het Rabobank Stimuleringsfonds en de VVV werd er, terwijl de eerste sneeuwvlokken naar beneden dwarrelden, een boom geplaatst op het Pauwenplein. Een boom waar het winkelend publiek niet omheen kan. 

Kerstactiviteiten

Het centrum van Ermelo is nu klaar voor een reeks festiviteiten en verschillende winkeliers hebben hun kerstacties. Zo is er op zaterdag 16 december van 11.00 - 18.00 uur de traditionele Veluwse Kerstmarkt met meer dan 130 kramen en een grote verscheidenheid aan muziek en andere activiteiten. EDG is weer van de partij net als popkoor 4-US en het SOS Matrozenkoor. Daarnaast is er doedelzakmuziek en zijn er optredens van Sparta. En wie deze dag in kerststijl wil beginnen, kan bij brasserie De Volksmond aanschuiven voor een speciaal Kerstontbijt. Wel even van tevoren reserveren!