Afdrukken

Sneeuw zorgt voor extra vertraging

ERMELO - Door de hevige sneeuwval is de voltooiing van de werkzaamheden aan het kruispunt Hamburgerweg – Dirk Staalweg – Paul Krugerweg vertraagd. Waar gepland stond dat de kruising op 8 december weer open zou zijn, hoopt men nu dat aanstaande zaterdag het verkeer er weer door kan.  De sneeuw heeft ervoor gezorgd dat trottoirs nog niet geplaats kunnen worden. Het is daardoor nog niet veilig.

Vanwege de weersverwachting voor de komende dagen stelt de gemeente de opening uit tot zaterdagmiddag. Dan ligt er overigens nog geen definitieve asfaltdeklaag. Door het slechte weer van de afgelopen weken kon men deze niet aanbrengen. Het was te koud en te nat waardoor dunne asfaltdeklagen te snel afkoelen. Er ligt nu een tijdelijke deklaag. Ook de rode fietsstroken langs de Hamburgerweg ontbreken nog. Op het kruispunt is nu een tijdelijke wegmarkeringen aangebracht.

Laatste werkzaamheden in het voorjaar

In het voorjaar wordt de definitieve deklaag en de wegmarkeringen aangebracht. Het kruispunt wordt dan weer een paar dagen afgesloten. Samen met de omwonenden kijkt de gemeente begin volgend jaar hoe het groen ingepast gaat worden. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.