Afdrukken

Het Pakhuis en VVV bieden nieuw informatiepaneel aan

ERMELO – Museumdirecteur Germa Greving heeft geen idee in welk jaargetijde de Romeinen in Ermelo waren. ,,Maar ik hoop voor hen dat de temperatuur beter was,” antwoordt ze lachend. De snijdende wind en een gevoelstemperatuur van ver onder nul kunnen haar niet deren. Ze is samen met Ronnie Regeling, vestigingsmanager van de lokale VVV naar het Pauwenplein gekomen om een informatiebord aan te bieden tijdens de politieke markt.

Greving en Regeling hebben het initiatief genomen om het bord wat er op het Marskamp staat te laten vervangen, zodat het informatiepaneel geactualiseerd is en toeristen en recreanten beter geïnformeerd worden over wat Ermelo te bieden heeft. Daarnaast is de promotieslogan van Ermelo ‘Ermelo Buitenleven’ vermeld en worden belangstellenden voor meer informatie over het Marskamp doorverwezen naar het Ermelose museum.

Koppeling

Sinds vorig jaar heeft museum Het Pakhuis een uitgebreide tentoonstelling over het Romeinse leger en het Marskamp zoals het er 150 jaar na Christus uitgezien moet hebben. ,,Op het huidige bord wordt nog verwezen naar museum Het Valkhof in Nijmegen als men meer informatie wil. Dat is jammer,” zegt Regeling. ,,Wij willen natuurlijk graag toeristen bezienswaardigheden en de activiteiten in Ermelo laten ervaren en ook het erfgoed wat hier volop aanwezig is, laten zien. Met dit informatiepaneel maken we een koppeling van verschillende pareltjes van Ermelo.”

Uniek stukje geschiedenis

Het bord wordt overigens een onderdeel van een groter geheel. ,,We kunnen mede dankzij een bijdrage van het Rabobank Stimuleringsfonds dit voorjaar nog een ‘trappaal’ plaatsen waardoor kinderen, maar ook volwassenen, zelf het verhaal van de Romeinen kunnen beleven,” voegt Greving toe. ,,Daarnaast hebben we al een VR-experience, die te downloaden is. Straks kun je de Romeinen echt op de Ermelosche Heide ervaren. Onze droom is dat de gemeente en de provincie een mooie landmark plaatst, waardoor het verkeer op de N302 ook weet dat ze een uniek stukje geschiedenis doorkruisen. We zijn ons te weinig bewust van het feit dat we een geweldige, maar vooral unieke historie in onze gemeente hebben. Dat moeten we meer uitdragen. Een opdracht aan de nieuwe coalitie!”