Afdrukken

Onderhoud speeltuintjes

ERMELO - De komende weken zullen de buitendienstmedewerkers verschillende speeltuinen opknappen. Er worden oude speeltoestellen vervangen voor nieuwe. Direct omwonenden zijn betrokken bij de keuze voor de nieuwe speeltoestellen. Daarnaast is gekeken naar het beschikbare budget en de veiligheid.

Vorig jaar werden kinderen van de Kamperfoeliehof teleurgesteld toen de speeltoestellen onaangekondigd uit hun speeltuintje waren verwijderd. ,,Maar dat is daarna goed opgelost," meldt Arjen van Luijt, een van de betrokken ouders. ,,Er is bijna gelijk al een glijbaan geplaatst. Al was dat een tijdelijke oplossing." Het gaat ditmaal om onderhoud aan speeltuintjes op de volgende locaties: De Acht Schepel, De Driesten, Hoge Enk, Kamperfoeliehof, Kievitstraat, Lange Haeg, Van Pallandtlaan, De la Reystraat, Anna van Saksenlaan, Veluws Hof en Wielewaal.

Mogelijkheden

Met regelmaat krijgt de gemeente vragen over het plaatsen van speeltoestellen in andere straten en buurten. Op dit moment worden de mogelijkheden hiervoor geïnventariseerd. Eind september is daar meer duidelijkheid over. Met de aanpak van de speeltuintjes verbetert de gemeente de wijk. Wel wordt gevraagd om mee te helpen en bij te dragen aan een prettiger woonomgeving. Denk bijvoorbeeld aan het samen schoonhouden van de speeltuinen, en het onderhouden van openbaar groen in de wijk.