Afdrukken

Spaans gezelschap komt per koets

ERMELO - Ook dit jaar is het Sinterklaas weer gelukt naar Ermelo te komen. Tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn bracht een antieke stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij de Sint naar de stad. In Ermelo kwam de Sint per koets. De Pieten maakten kinderen blij met handenvol pepernoten en vooral veel gezelligheid. Veel kinderen vonden het spannend al die Pieten in de straat. Maar de muziek, de bekende sinterklaasliedjes zorgden voor herkenning. Dansend en zingend wachtten veel kinderen dan ook tot de Sint voorbij kwam.

In Apeldoorn was veel politie en beveiliging op de been vanwege aangekondigde protesten. In Ermelo waren de zwaailichten vooral het sein dat de stoet onder weg was. Zo wist Tante Jo bijvoorbeeld ook op het Molenaarsplein dat Sint er aan kwam. ,,Ik moest rennen om bij de koets te komen. Maar wat een feest weer,” vertelt Tante Jo, blij dat de Sint ook dit jaar weer in Het Pakjeshuis logeert. ,,Ik ben dit jaar de manager van Het Pakjeshuis en wil alles graag goed regelen,” vertelt ze na afloop. Sint heeft bevestigd ontzettend blij te zijn met zijn nieuwe slaapkamer. Afgelopen week zijn schilders en behangers nog druk geweest om alles in het museum in Sinterklaas-stijl te maken. ,,Gelukkig hebben we hulp van heel veel vrijwilligers om er ook dit jaar weer een feest van te maken,” aldus Tante Jo.

Het Pakjeshuis

Nu Sinterklaas er weer is, staat er ook van alles op het programma van Het Pakjeshuis. Zo zijn de brandweerpieten woensdag al op het Molenaarsplein. Hopelijk niet om een brand te blussen, maar er zal vast weer een Piet van het dak gehaald moeten worden. Ook doet Heel Ermelo beweegt mee met het Pietenspektakel. Voor het complete programma www.hetpakjeshuisermelo.nl